Jennette Jansen ereburger Twenterand

0
1246

Kersvers paralympisch kampioen Jennette Jansen uit Westerhaar-Vriezenveensewijk is woensdagavond in het gemeentehuis in Vriezenveen benoemd tot allereerste ereburger van de gemeente Twenterand. Tijdens een feestelijke en besloten bijeenkomst in de raadzaal werd de in eremetaal grossierende handbikester op verschillende manieren in het zonnetje gezet.

Met toeters en bellen waren Jennette en haar man Bert van hun huisadres naar het Manitobaplein gebracht door het Vriezenveense brandweerkorps. Daar werden ze op het bordes niet alleen opgewacht door burgemeester Hans Broekhuizen, maar ook muzikaal verwelkomd door dweilorkest De Smoezenbloazers. De sfeer zat er meteen goed in.
Dat goede gevoel kreeg bij binnenkomst meteen een goed vervolg met een staande ovatie van de genodigden. Familie, vrienden, raadsleden, collegeleden en diverse vertegenwoordigers van de pers zorgden zo voor een warme ontvangst. Burgemeester Broekhuizen nam zijn toehoorders mee in het indrukwekkende palmares van de Westerhaarse topsporter, die met tien medailles op zeven paralympische spelen grossiert in eremetaal.

Sportwethouder Mark Paters overhandigde namens de gemeente een cheque voor een weekendje weg voor Jennette en haar man Bert. Maar niet voordat hij verteld had hoe ontzettend trots Twenterand is op Jennette. “We zijn er in Twenterand niet altijd even goed in om onze trots te laten zien als het gaat om topprestaties”, aldus Paters. “Dat mogen we best wat meer doen. Zeker bij zulke unieke prestaties als van Jennette Jansen.”

Na een persoonlijk woord van vriendin van de familie Rosita van der Kruk nam burgemeester Broekhuizen de microfoon over voor het hoogtepunt van de avond. Hij vertelde met zichtbaar genoegen dat de gemeenteraad unaniem had besloten dat Jennette Jansen wordt benoemd tot allereerste ereburger van de gemeente Twenterand. De bloemen waren voor echtgenoot Bert, de fraai vormgegeven oorkonde met gemeentewapen werd dankbaar aanvaard door een verraste Jennette.

Na zoveel gewonnen te hebben in haar sportcarrière en eerder deze week óók al bevorderd te zijn tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau, was Jennette toch nog verrast door deze mooie blijk van waardering. “Natuurlijk verwacht je wel dat er iets gaat gebeuren als je ineens naar het gemeentehuis moet, maar dit is toch echt heel mooi”, besloot Jansen. Na het officiële deel van de bijeenkomst werd er nog even bijgepraat met een hapje en een drankje. Uiteraard met inachtneming van de coronaregels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier