Jan op de Weegh informateur in Twenterand

0
922

logo_gemeente_twenterand_182De fractievoorzitters van de zes politieke partijen in Twenterand hebben onder voorzitterschap van burgemeester L.B. Kobes gesproken over de collegevorming. De fractievoorzitter van de grootste fractie in de nieuwe gemeenteraad, de heer A. Engels van Gemeentebelangen Twenterand heeft de heer Op de Weegh voorgesteld om als informateur op te treden.

In de informatiefase wordt bezien welke partijen met elkaar zitting gaan nemen in het nieuwe college en het collegeprogramma willen ondersteunen. Als informateur zal de heer Op de Weegh met alle partijen om tafel gaan. Hij heeft daarbij de opdracht gekregen om te streven naar een breed gedragen college.

Momenteel is de heer Op de Weegh werkzaam als griffier in stadsdeel Oost-Watergraafsmeer van de gemeente Amsterdam. In de periode 2002 tot en met 2007 was hij raadsgrifier in de gemeente Twenterand. Hij is dan ook bekend met de lokale politieke situatie.

Burgemeester Kobes heeft tijdens deze bijeenkomst namens de organisatie het overdrachtsdocument aangeboden aan de fractievoorzitters van alle politieke partijen in Twenterand. Dit document biedt de kaders, die door de partijen gebruikt kunnen worden bij het opstellen van een nieuw collegeprogramma.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier