Jan Mulder ROOD

0
737

vvvoorwaartslogoZaterdag 15 november vertrekt voor vol goede moet naar Oldenzaal. Al hoewel bij het vertrek vanaf de parkeerplaats bij Voorwaarts blijkt dat er een auto te weinig is en moet er een speler op de fiets springen om alsnog een auto te halen. Al loopt het vertrek een kwartiertje uit en begint derhalve de wedstrijd wat later.

De Esch trekt meteen fel van leer en maakt snel haar bedoeling duidelijk. Verloren ze vorige week nog in de extra tijd van SVVN, dit zou hen vandaag niet overkomen! Voorwaarts daarentegen begint te slap en moet alle zeilen bij zetten. Na 14f minuten spelen krijgt de Esch loon naar werken en scoort Sander Brunink de 1-0. Enkele minuten later is het Maurice Hannouch die een counter goed afmaakt door de bal in het net te jagen en zijn ploeg daarmee op een 2-0 voorsprong te zetten. Na een half uur spelen krijgen de Westerhaarders meer grip op het spel en zet de Esch op eigen helft vast, maar helaas leidt dit niet tot een doelpunt. Zodat er met een 2-0 achterstand aan de thee wordt begonnen.

In de tweede helft is het Voorwaarts dat veelal in balbezit is, De Esch komt nog sporadisch op de helft van Voorwaarts en weet zich nagenoeg geen kansen meer te creëren. Datzelfde geldt echter ook voor Voorwaarts. Het vele balbezit leidt niet tot uitgesproken kansen daar de Esch de voorsprong met hand en tand verdedigd.
Een smet op de wedstrijd is de rode kaart die de Esch speler Gerrit Brummer in de 65e minuut van scheidsrechter Koopmans ontvangt. Dit na een harde, onbesuisde charge op Frank Leushuis. Ook de man-meer situatie geeft Voorwaarts niet dat stukje extra daar ook Voorwaarts de wedstrijd beëindigd met een man minder.
In de 80e minuut krijgt aanvoerder Jan Mulder zijn tweede gele kaart en kan derhalve ook de kleedkamer opzoeken.
In een wedstrijd als deze blijkt weer eens te meer dat de best voetballende ploeg niet altijd met de punten naar huis gaat. Onverdiend was het overigens ook niet omdat de Esch de kansen die ze kregen gewoon koelbloedig hebben benut.
In de volgende wedstrijd tegen Eefde kan de ploeg van Tonnie van Veen laten zien dat er sprake is geweest van een incident.

Volgende week zaterdag speelt Voorwaarts een vriendschappelijke wedstrijd tegen de Vroomshoopse Boys. De aanvang van deze wedstrijd is 14:30 uur. Normaal gesproken wordt deze wedstrijd op het sportpark `t Twistveen in Westerhaar gespeelt, maar mocht het veld in Westerhaar het niet toe laten kan er uitgeweken worden naar het kunstgrasveld bij de Boys.