Jan Mulder (36) is nog lang geen krakende wagen

0
1649

WESTERHAAR-VIEZENVEENSEWIJK – Wordt dit het laatste seizoen van voetballer Jan Mulder of gaat hij nog een tijdje door? De 36-jarige linksback van promovendus Voorwaarts uit Westerhaar weet het zelf nog niet. “Het zou wel eens mijn laatste jaar kunnen zijn. Als ik de knoop doorhak, zal dat tijdens de winterstop zijn of een paar wedstrijden voor het einde van het seizoen”, zegt de oudgediende.

Voorwaarts werd het afgelopen voetbalseizoen afgetekend kampioen in de zaterdag vierde klasse D. Daarna stopte Riekus Bakker noodgedwongen met zijn voetballoopbaan wegens een blessure en Patrick Webbink keerde terug naar eersteklasser Deto. Van die club in Vriezenveen kwamen de twintigers Mark Smelt, Robbin Smits en Frank Leushuis over naar Voorwaarts.

“De selectie is er niet op achteruit gegaan”, ziet Mulder goede perspectieven na de rentree in de derde klasse van zijn ploeg. Van een generatiekloof heeft de zelfstandig ondernemer met een riool- en bestratingbedrijf geen last.
Terwijl sommige spelers in de selectie zijn eigen zoons zouden kunnen zijn. ” Ja”, lacht de routinier, die samen met Gert Dogger, Israel Basmaci, Theo Mulder en Wilco Kivits de oude hap vormt. “Gert is trouwens nog niet zo oud, maar loopt al wel een hele tijd mee. De mentaliteit van de jeugd is anders dan twintig jaar geleden”, merkt Mulder op. “Maar ik denk dat we bij Voorwaarts niet eens mogen klagen over de jonge garde. De jongens zijn leergierig en nemen beslist iets van de oudere spelers aan. Dat moet ik eerlijk zeggen.”

De eerste wedstrijd van het seizoen ging afgelopen zaterdag met 3-2 verloren tegen Hellendoorn. Jammer, vindt Mulder.
“We waren de betere partij en hadden die wedstrijd gewoon moeten winnen. Zaterdag spelen we tegen Sportclub Denekamp onze eerste thuiswedstrijd. Dan kunnen we het weer rechtzetten.”

Mulder is niet te verleiden tot grootse uitspraken over de positie die de club in zal nemen aan het einde van de competitie aan het einde van dit seizoen. Voorwaarts stak er in de vorige competitie echt met kop en schouders bovenuit en zou op basis van die resultaten makkelijk in het linker rijtje, dus de bovenste helft van de eindstand, mee moeten kunnen in deze derde klasse. De speler houdt liever een slag om de arm. ” Misschien dat we een periodetitel kunnen pakken. Dat zou mooi zijn.”
Of hij doorgaat, zal niet direct van de resultaten afhangen. Ook lichamelijk is hij alles behalve een krakende wagen. Mulder is aan zijn twintigste seizoen begonnen, is druk met zijn bedrijf en heeft een gezin met drie kinderen: Noa (7 jaar oud), Iris (5) en Boaz (2.)
“Ik ben nu 36 jaar oud. Het gezin moet ook een keer voorrang kunnen krijgen. Dat is mijn belangrijkste overweging of ik dit seizoen ga stoppen of niet.”

Jan Mulder met zijn kleinste zoon Boaz van twee jaar. De opvolger heeft zich al aangediend. ,,Je ziet het direct, dit wordt een goede voetballer”, weet de routinier. (Tubantia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier