Jan Gerrits 60 overleden

2
1139

jangerrits.jpgMisschien wel de grootste muziekliefhebber allertijden en dan vooral van het nederlandstalige lied is overleden. Delta FM-programmamaker Jan Gerrits overleed gisteravond plotseling. Jan heeft vorige week nog zijn 60ste verjaardag gevierd.

Jan Gerrits zit al 28 jaar in het radiovak. Hij verwierf bekendheid met zijn eigen drive in show en zijn enorme collectie aan singles, lp’s en cd’s. Later kwam hij in beeld bij Radio Oost. Jarenlang maakte hij samen met Harm oet Riessen op zaterdagochtend het radioprogramma Harms Farms. Hierin werd veel aandacht geschonken aan het nederlandstalige lied, dialect en conferences.

Maar Gerrits hielp vooral, de oude (vergeten) generatie en nieuwe lokale en regionale talenten. (Deltafm)

Introductie scheiding

Om ze op een hoger plan te krijgen draaide hij niet alleen hun platen, maar probeerde ze ook (weer) onder te brengen bij platenmmaatschappijen. Johnny Hoes was zijn vriend, eigenaar van Telstar. Gerrits’ laatste grote succes was de opnieuw uitgebracht 2007-versie van ‘Het lied van Westerhaar’ ter ere van de start van de eerste legale piratenzender van Nederland: ‘De Deltapiraat’. Het brak veel records in diverse hitlijsten. Zo stond de single meer dan 1 jaar in de Twenterands hitlijst.

Op 28 oktober 2006 presenteerde Gerrits voor het eerst wekelijks een eigen radioprogramma op Delta FM en de Deltapiraat onder de naam ‘Voor jong en oud, van kits tot goud’. Daarover vertelde hij destijds: “De oudere generatie wordt vaak vergeten en dat is jammer. Voor hen draai ik in het eerste uur de liedjes van weleer. In het tweede wil ik een bredere doelgroep bereiken. Dan draai ik nederlandstalige liedjes, maar ook Engelse en Duitse classics en instrumentals.”

Afgelopen weekend nog presenteerde Jan Gerrits zijn programma voor beide radiozenders. (Deltafm)

Gerrits had ook een eigen muziekwebsite – www.jangerrits.com – dat veelvuldig werd beluisterd. Het was één van de meest beluisterde internetradiostations met piratenmuziek.

Hij gold als een talentscout van Nederlandstalige artiesten en bovendien maakte hij zich verdienstelijk als produceren.

Op de sociale website twitter geven tal van collega’s van RTV Oost en vrijwilligers van Delta FM uiting van hun gevoelens bij het overlijden van Gerrits. Zo schrijft Marcus Elzinga van Delta FM: ,,Je was een geweldige vent en collega. De gesprekken met jou waren altijd open, eerlijk en doorspekt met humor.”

En Paul Schabbink van RTV Oost meldt: ,,…Een van de iconen op het gebied van het behoud van het Nederlandse lied. Zijn immense collectie naar een speciaal museum..”

TV Oranje noemt hem ‘dé muziekkenner van het Nederlandstalige lied’

RTV-Oost

 

2 REACTIES

  1. Ik ben geschrokken toen ik het hoorde van Jan.
    Jan, ik weet niet anders , je was kind aan huis bij mijn ouders.
    Een super kerel,en niet alleen voor de muziek maar ook als persoon.
    Roelie en nabestaanden, veel sterkte.

    Rust zacht Jan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier