Jammerlijke nederlaag voor SDO

0
994

logo-korfbal.jpgAfgelopen zaterdag moest SDO 1 afreizen naar Utrecht om daar te spelen tegen het eerste team van studententeam Hebbes. In het verleden speelden beide ploegen wel eens tegen elkaar, maar afgelopen seizoen niet. Hebbes was bij aanvang van de wedstrijd 1 van de koplopers. SDO was terug te vinden halverwege de ranglijst.

Net als in de vorige wedstrijden begon SDO sterk aan de wedstrijd. In de beginfase van de wedstrijd liepen de Westerhaarders uit naar een 1-5 voorsprong. De ploeg speelde prima, creëerde veel kansen en wist ook regelmatig de korf te vinden. Deze voorsprong wisten de Oranjehemden vast te houden tot aan de rust. De ruststand was 4-8 in het voordeel van de ploeg van Jan Nijkamp.

Na rust was het Hebbes dat als eerste wist te scoren, 5-8. Niet veel later wist ook SDO een doelpunt te maken, 5-9. Een aantal minuten later was het 6-10 en er leek geen vuiltje aan de lucht voor de SDO’ers. Maar toen kwam er zand in de machine, SDO leed veel onnodig balverlies en creëerde weinig goede kansen. Hebbes profiteerde hier optimaal van, de studenten wisten naast de bezoekers te komen 10-10. In de spannende slotfase was het de thuisploeg dat nog 2 keer wist te scoren. Hierdoor won Hebbes de wedstrijd. Hebbes – SDO 12-10

Volgende week speelt SDO 1 thuis tegen KCD 1 uit Doorn. Deze wedstrijd begint om 15:30 uur

SDO 2 neemt de rode lantaarn over van DOS-WK 4

Voor de tweede zaterdag achter elkaar moest het tweede team van SDO naar Enschede, deze keer voor een wedstrijd tegen de hekkensluiter van de competitie, DOS-WK 4.

Om 14.00 uur floot scheidsrechter Koster voor het begin van de wedstrijd. SDO beide ploegen hadden in het begin van de wedstrijd moeite om de korf te vinden. Na een minuut of 5 wist SDO de score te openen, waarna beide ploegen iets makkelijker tot scoren kwamen. Tot 2-2 ging het gelijk op. Vanaf dat moment ging SDO wat effectiever met de kansen om en wist het op een 2-5 voorsprong te komen. SDO had via lange verzorgde aanvallen de kans om de voorsprong uit te breiden. De uitploeg kon zichzelf helaas niet belonen voor deze verzorgde aanvallen. DOS-WK strafte dit af door de 3-5 op het scorebord te zetten. Voor rust wisten beide ploegen nog één keer de korf te vinden, waardoor er na 35 minuten een 4-6 ruststand op het scorebord stond.

De tweede helft liet SDO het initiatief in de wedstrijd langzaam uit handen glippen. DOS-WK wist bij een stand van 8-8 langszij te komen. Even later kwamen de Enschedeërs zelfs op voorsprong. Een paar minuten voor het einde kon SDO de stand weer gelijk trekken, 9-9. Toch was het DOS-WK dat aan het langste eind trok. Via een afstandsschot werd de eindstand beslist op 10-9. Door deze uitslag geeft DOS-WK de rode lantaarn over aan de ploeg uit Westerhaar.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen ASVD 4, uit Dronten, op het programma. ASVD 4 staat samen met SDO op de laatste plaats, beide ploegen hebben 1 punt. Zaak dus om de punten op Sportpark ’t Twistveen te houden. Deze wedstrijd zal om 14.00 uur gespeeld worden, net voor de wedstrijd van SDO 1 tegen KCD 1.