Inwoners Westerhaar kiezen voor meer bewegen

0
646

Westerhaar aan zet is een uniek gezondheidsproject in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Omdat gezondheid een breed begrip is, gaat het project zich richten op één specifiek thema. Inwoners van Westerhaar konden zelf stemmen welk thema hun voorkeur heeft. Uit die stemronde blijkt dat ze ‘bewegen’ het belangrijkste thema vinden. Westerhaar aan zet gaat zich daarom hierop richten met al haar activiteiten. Het project loopt tot eind 2017.

In de periode van 3 tot en met 21 juni 2015 konden inwoners van Westerhaar-Vriezenveensewijk stemmen op één van de volgende vier gezondheidsthema’s: gezond eten, bewegen, sociale contacten (eenzaamheid) en alcohol, drugs en roken. Er is in totaal 319 keer gestemd door 273 personen (sommige mensen vonden meerdere thema’s belangrijk). Er zijn 107 stemmen uitgebracht voor het thema bewegen en 81 stemmen gingen naar het thema alcohol, drugs en roken. De thema’s gezond eten en sociale contacten (eenzaamheid) kregen elk ongeveer 60 stemmen.

Op zoek naar ideeën!

Introductie scheiding

Na de zomer worden inwoners en organisaties uitgenodigd om actief mee te denken over activiteiten en plannen. Iedereen die zich wil inzetten voor de gezondheid van zichzelf en/of anderen in het dorp is welkom om zijn of haar ideeën kenbaar te maken. Wethouder Jan Binnenmars: “We stimuleren initiatieven vanuit de samenleving en denken mee met inwoners en organisaties hoe ze hun ideeën kunnen realiseren. We bepalen dus niet als gemeente wat er gaat gebeuren maar zijn van mening dat Westerhaarders zelf het beste kunnen inschatten wat bij hen past. Ik roep dan ook iedereen op om alvast na te denken over leuke activiteiten voor jong en oud die aansluiten bij het gekozen thema!”

 

Vanuit de Rijksoverheid is er budget beschikbaar gesteld voor activiteiten in het kader van dit project. Na de zomer wordt bekend gemaakt welke spelregels hiervoor gelden. Meer informatie over het project Westerhaar aan zet kunt u vinden op de website: www.twenterand.nl/westerhaaraanzet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier