Inwoners helpen politie bij deelname burgernet

0
1143

burgernet.jpg
Burgemeester Cornelis Visser en Henk Gottemaker, plaatsvervangend politiechef van het Twentse kluster Noord, hebben gistermiddag op het gemeentehuis in Vriezenveen het convenant burgernet Twenterand getekend.
Doel is om inwoners van Twenterand een actieve rol te geven bij het verbeteren van de veiligheid in de gemeente. Bewoners die meedoen aan burgernet worden ingezet bij dringende zaken, waarbij een duidelijk signalement beschikbaar is. Het kan bijvoorbeeld gaan om hulp bij het oplossen van diefstal of inbraak, doorrijden na een aanrijding, tasjesroof, geweld of bij het opsporen van vermiste personen.

Introductie scheiding

Inwoners van Twenterand ontvangen deze week een brief met meer informatie en aanmeldmogelijkheden.

Burgernet werkt aldus: na melding van bijvoorbeeld een inbraak of een vermist kind, begint de politie een burgernetactie. Alles burgernetdeelnemers in het gebied van de melding ontvangen dan een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon met het verzoek uit te kijken naar bijvoorbeeld een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Het is wel zaak dat deelnemers zo snel mogelijk reageren. Na afloop krijgen alle deelnemers aan burgernet een bericht over de afloop van de actie. Twenterand is de laatste gemeente in Twente waar burgernet wordt geïntroduceerd. Volgens Gottemaker heeft burgernet z’n waarde al vaak bewezen. Zo werd door een burgernetactie de diefstal van een invalidenvoertuig binnen twintig minuten opgelost. En recentelijk zijn in Enschede vier personen opgepakt op verdenking van insluiping, na een melding via burgernet. (Tubantia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier