Int. Vliegerfeest Twenterand in het teken van schilderen.

0
628

p1060459.jpgWESTERHAAR – Stichting Vliegerfeest Twenterand houdt i.s.m. de Twentse Vliegervrienden op 6 juli en 7 juli de vierde editie van het Int. Vliegerfeest Twenterand. Liefhebbers van vliegeren, vliegers en vrolijke kunstwerken kunnen hun hart ophalen aan de rand van Westerhaar- Vriezenveensewijk.

De vierde editie van het festijn is nog groter dan vorig jaar.
Op dit moment hebben zich meer dan driehonderd vliegeraars aangemeld uit binnen- en buitenland. Onder meer om demonstraties te verzorgen, maar ook om tekst en uitleg te geven aan degene, die meer over deze hobby wil weten. ,,Mensen kunnen echter ook hun eigen vliegers meenemen en vliegeren.”

Er komen honderden indrukwekkende vliegers van reusachtige en kleine afmetingen. Een deel van de vliegers wordt tentoongesteld op het vliegerterrein, anderen gaan over tot actie en laten de vaak zelfgebouwde vliegers de lucht in gaan. Wat te denken Looney Tunes specialist Jürgen von Almelo uit Duitsland. Die neemt Sylvester, Daffy Duck, Taz en Tweety van zo’n 15 meter lang mee.

Introductie scheiding

Een aantal ervaren revolution piloten zijn met veel kennis en materiaal aanwezig om verschillende clinics te geven tijdens ons vliegerfeest.
clinic try-a- revolution voor een ieder die eens een keer een revolution wil proberen en meer informatie over de verschillende types revolutionvliegers wil weten.
clinic Basic Team flying . Jst-4-Fn (just-4-fun), geeft aan dat het vooral om het plezier gaat en is bedoeld voor alle 4 lijns piloten die het team vliegen willen gaan beoefenen.
u kunt zich aanmelden via mail clinic@vliegerfeesttwenterand.nl

albert-trinks.jpgDe expositie is dit jaar in het teken van schilderen.
Er komen verschillende vliegeraars uit binnen en buitenland om in de expositietent met beschilderde vliegers te exposeren. Bent u fan van Wiebe van der Zee, dan moet u beslist komen kijken. Ook komt Lydia Pauw van de kunstkring “live” schilderen. Zij beschilderd het vliegerfeest op een doek van 1,50 x 4 meter.

Zowel op zaterdag als op zondag is er veel te beleven aan de Leidijk-Oost in Westerhaar-Vriezenveensewijk.
Een expositie “Paint en Kite” van schilderaars , een ballonnenclown, springkussens, workshop vliegers maken voor de kinderen en een clinic om vliegers met 4 lijnen te besturen. Meer informatie hierover is te vinden op de site van het vliegerfeest. ( www.vliegerfeesttwenterand.nl)

Voor de kinderen zijn er workshops waarbij ze hun eigen vlieger kunnen maken en die ook meteen kunnen uitproberen. ,,Verder hebben we voor de jeugd onder meer springkussens en een ballonnenclown. En ook hebben we weer de ‘snoep- en knuffeldropping’: snoepgoed komt uit de lucht vallen en de kinderen mogen het opvangen. Maar ook mogen ze hun eigen knuffel meenemen, die gaat parachutespringen en ontvangen dan een diploma.

Op het tweede veld zijn de bestuurbare vliegers. Hier kan worden gereden met buggys en boards. Dit alles wordt aangedreven door (hoe kan het ook anders) een vlieger. Vorig jaar waren er demo’s van vechtvliegeraars maar dit jaar wordt er zaterdag een nationaal toernooi gehouden. Vliegeraars proberen dan elkaars vliegerlijn door te snijden.
Zaterdag is er een speciaal avondprogramma: er stijgen ’s avonds hete luchtballonnen (als het weer het toelaat) op vanaf het terrein en later op de avond is er een nacht/avond show. Muziekvereniging SDO luistert de avond op met toepasselijke muziek in de Chinese/Japanse sfeer. Verschillende vliegers komen het veld over en worden verlicht met lampen onder begeleiding van toepasselijke muziek. Ook zijn er vliegers versierd met reflex band. Neem dus u zaklantaarn mee en ontdek wat er zoal op de vliegers is gestikt.
Dit alles, incl entree en parkeren, is gratis!!

Op de website www.vliegerfeesttwenterand.nl kunt u veel meer informatie vinden over dit evenement.

dsc-1451-kopie.jpgdsc-1178-kopie.jpg
dscf0517.jpg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier