Inkopen van hulp bij huishouden in natura

0
626

logo_gemeente_twenterand_182
Twentse gemeenten verlengen contracten met huidige zorgleveranciers

Sinds de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning per 1 januari 2007 zijn gemeenten verantwoordelijk voor het inkopen van hulp bij het huishouden in natura. Om geschikte zorgleveranciers te selecteren, schreven de 14 Twentse gemeenten in 2006 gezamenlijk een Europese aanbesteding uit. Op basis van de prijs-/kwaliteitverhouding werd destijds per gemeente een aantal zorgleveranciers gecontracteerd.

De gemeenten én gecontracteerde zorgleveranciers verrichtten het afgelopen jaar samen de nodige inspanningen om de hulp bij het huishouden voor cliënten zo goed mogelijk te laten verlopen. Deze gezamenlijke investeringen en de tevredenheid van cliënten en gemeenten over de kwaliteit van dienstverlening van de zorgleveranciers zijn belangrijke redenen voor de Twentse gemeenten om de huidige contracten te verlengen. De Twentse gemeenten lieten de gecontracteerde zorgleveranciers eerder deze week weten dat de huidige contracten in ieder geval met één jaar, tot en met 31 december 2009, worden verlengd.

Voor de gemeente Twenterand betekent dit dat de contractrelatie met Thuiszorg Noord West Twente (TNWT), Livio, Atzon, De Vriezenhof en Thuiszorg Service Twente (TSN) kan worden voortgezet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier