Informatiemarkt Vrijwilligerswerk Twenterand

0
473

Informatiemarkt Vrijwilligerswerk Twenterand 7 maart
Voor Iedereen die het vrijwilligerswerk een warm hart toedraagt en
in het bijzonder voor senioren vanaf 55+.
Jongere ouderen 55+ enthousiast maken en motiveren voor vrijwilligerswerk.

Introductie scheiding

 Kennismaken met organisaties middels een speeddate. Meedoen aan een fietstocht maken langs organisaties in Twenterand. De mogelijkheid van een snuffelstage bij organisaties in Twenterand. Het is allemaal te vinden op de Informatiemarkt Vrijwilligerswerk.
Alle organisaties in Twenterand die met vrijwilligers werken, zijn uitgenodigd om mee te werken aan de informatiemarkt voor vrijwilligerswerk. De markt vindt plaats in het MCC, Oranjeplein 2 te Vroomshoop op donderdag 7 maart en duurt van 16.00 uur tot 20.00 uur.
Het vrijwilligerswerk is aan het veranderenOrganisaties in Twenterand zijn vrijblijvend gevraagd om het ‘eigen vrijwilligerswerk’ “onder de loep te nemen”. Enkele tips daarbij waren: Is het vrijwilligerswerk nog afgestemd op de beschikbare tijd en talenten van vrijwilligers? Heeft de vrijwilliger voldoende informatie en uitdaging in het werk? Zijn er mogelijkheden voor scholing/ training, is er ruimte voor een eigen inbreng van vrijwilligers enzovoort. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de jongere ouderen 55+ als vrijwilliger de boven genoemde wensen en verwachtingen hebben. Organisaties hebben zo blijkt, behoefte aan jongere ouderen (55+) als vrijwilliger vanwege hun kennis en ervaring. Een juiste afstemming van beide zorgt voor een betere motivatie en behoud van vrijwilligers en voor een juiste match van organisatie en vrijwilliger. Kortom, meebewegen met vrijwilligerswerk houdt organisatie en samenleving sterk.
Speeddaten
Op de markt kunnen organisaties en bezoekers meedoen aan het Speeddaten; organisaties geven in korte tijd de juiste informatie zodat de vrijwilliger enthousiast wordt en interesse krijgt voor vrijwilligerswerk. Het aanbieden van een snuffelstage kan daarbij motiveren. Eveneens kunnen organisaties meedoen aan een ” Open Huis ” in het voorjaar van 2013. Middels een fietstocht langs organisaties kan vrijblijvend kennis worden gemaakt met organisaties en een kijkje worden genomen bij hen. Op de markt kunnen organisaties zich daarvoor opgeven.
De ‘Informatiemarkt Vrijwilligerswerk’ komt voort uit het project, 1000 Seniorenvrijwilligersbanenplan Twenterand en wordt georganiseerd door Stichting ZorgSaam in samenwerking met het Informatiepunt voor Vrijwilligerswerk Twenterand. Telefoon 0546- 646111, a.menzo@welzijntwenterand.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier