Informatiebijeenkomst vergunningvrij bouwen goed bezocht

0
740

twenterand.jpgMeer bouwen met minder vergunningen! Dat was het thema van de informatiebijeenkomst voor bedrijven, die op donderdag 6 november in het gemeentehuis in Vriezenveen werd gehouden. Rond de 50 vertegenwoordigers van bouwbedrijven maakten gebruik van de uitnodiging van de gemeente om zich te laten informeren over verandering van regels per 1 november jl. Wethouder Oordt opende de bijeenkomst: “Het rijk kondigde dit aan als versoepeling van de regels. Dat is in sommige gevallen zo, maar eigenlijk komt het veel meer neer op het leveren van maatwerk. Dat heeft Hajé van Egmond denk ik goed duidelijk kunnen maken aan de aanwezigen.”

Introductie scheiding

Vanuit de landelijke overheid is besloten tot de versoepeling van de regels. Het besluit is van grote betekenis voor de dagelijkse praktijk. Vanaf 1 november wordt het eenvoudiger om aan- of uitbouwen en bijgebouwen te plaatsen of andere kleine bouwwerken aan de achterkant van een woning of ander hoofdgebouw te bouwen. Bovendien worden in een aantal gevallen de procedures korter. Hierdoor ontstaat meer ruimte voor bewoners en bedrijven voor innovatie en eigen initiatief.

De heer ir. H. (Hajé) van Egmond nam de toehoorders mee in die veranderingen. Van Egmond is deskundige in het omgevingsrecht, de bouwregelgeving en de handhaving en kwaliteit van de bestaande bouw. Ook op het gebied van omgevingsrecht (Wabo) en het vergunningvrij bouwen heeft hij specifieke kennis.

Rond 21.00 uur werd de avond afgesloten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier