Informatieavond Buitengebied Twenterand

0
950

logo_gemeente_twenterand
Informatieavond Buitengebied Twenterand

Op 7 februari 2008 wordt een informatieavond georganiseerd voor het buitengebied van de gemeente Twenterand in het Kulturhus aan de Beeklaan 1 in Westerhaar. Vanaf 19.45 uur is er inloop met koffie en om 20.00 uur begint het inhoudelijke programma. De informatieavond is georganiseerd rond de ontwikkelingen die het buitengebied doormaakt. Er is een verschuiving in het gebruik te zien: naast de bestaande economische dragers, waarvan de landbouw nog steeds de grootste grondgebruikfunctie is, ontstaan nieuwe economische dragers. De informatieavond is opgezet om bij te dragen aan ideevorming en het leggen van contacten.

De avond begint met twee inleidingen, één over Rood voor Rood en één over de versterking van de bedrijvigheid in Twenterand (door invulling van VAB`s). In de praktijk krijgt de gebiedscoördinator op dit moment veel vragen over de Rood-voor-Rood-regeling (slopen van landschapsontsierende bebouwing en bouwen van een vervangende woning) en de invulling van VAB`s (vrijkomende agrarische bedrijfsbebouwing): wat zijn de mogelijkheden en randvoorwaarden? Hier wordt uitgebreid op ingegaan tijdens de informatieavond.

Kleinschalige informatiemarkt
Het tweede deel van de avond wordt ingevuld met een kleinschalige informatiemarkt waarbij vragers naar en aanbieders van informatie contact met elkaar kunnen leggen. Dit kan variëren van het verstrekken van inhoudelijke informatie over bijvoorbeeld de rood-voor-rood-regeling tot het vinden van bedrijfsruimte voor een startende ondernemer. Er is ook gelegenheid contacten te leggen met organisaties die verstand hebben van de verschillende regelingen en ervaring hebben met het uitvoeren van projecten op dit gebied.

Gebiedscoördinator
De gebiedscoördinator mevrouw Elma Haakmeester-Wolters is sinds eind vorig jaar aan de slag in de gemeente Twenterand en heeft als belangrijkste taken het signaleren en stroomlijnen van ontwikkelingen in het buitengebied. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit het meedenken over de ontwikkeling van een extra tak op een bestaand bedrijf of het in contact brengen van een vrager naar een locatie of gebouw met een aanbieder hiervan. Zij heeft de informatieavond georganiseerd in opdracht van de gemeente Twenterand en in samenwerking met Herman Bulthuis, de projectleider van het project D`r an (project ter ondersteuning van startende ondernemers op het Twentse platteland).

Geïnteresseerden die meer willen weten over de informatiemarkt of over de genoemde onderwerpen, kunnen contact opnemen met de gebiedscoördinator op telefoonnummer 0546-840 840. U kunt ook een email sturen naar e.haakmeester@twenterand.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier