Ikke

0
1663

24-5-2011-19-29-28.jpgZondag 22 mei: vanaf 14.00 uur opende de Krabbelkerk aan de Wollegrasstraat haar deuren.
Marloes en Thea (de grimeuses), stonden klaar om de kinderen te schminken.
Na een aarzelend beging begon het steeds drukker te worden.
Intussen werd de kerk omgetoverd in een krabbelkerk en konden de ouders, grootouders en andere belangstellenden een kopje koffie of thee drinken.

Tegen 15.00 uur liep de kerkzaal vol en was het wachten op de kinderen. Zo’n 35 kinderen maakten hun opwachting en waren benieuwd naar het programma.

Toen we wilden gaan beginnen, werden we steeds onderbroken door Meneer Erik, die van zijn stoel in de zaal naar voren liep. Vriendelijk werd er gevraagd of hij nog even wilde gaan zitten en meneer Erik deed dat ook wel, maar niet voor lang. Luisteren en wachten, dat viel voor hem niet mee. Hij wilde zo graag zelf aan de slag!

Introductie scheiding

Toen kwam Meneer Erik weer vragen of hij nu mocht beginnen en ja hoor, hij was aan de beurt.
Hij deed een paar spelletjes met de kinderen en probeerde op de gitaar te spelen. Dat was geen succes.

Opeens kwam uit de poppenkast een lief klein meisje om hulp roepen. Pop Jetje was haar portemonnee, met daarin 25 euro, kwijt. Snel keken alle kinderen onder hun stoelen of daar de dief of de portemonnee soms lagen, maar helaas, niemand vond iets. Jetje was de portemonnee verloren toen ze voor haar moeder boodschappen ging doen.

Net op het moment dat Meneer Erik vertelde over een vervelend jongetje dat alsmaar “ikke” zei en alles voor zichzelf wilde hebben, kwam er weer een poppenkastpop bij ons. Het was pop Billy en hij was heel blij. Hij had namelijk 25 euro gevonden. Meneer Erik snapte natuurlijk direct dat dat de 25 euro van Jetje was en stelde Billy voor om haar het geld terug te geven. Nee, dat wilde Billy niet, want een klein duiveltje adviseerde hem het geld te houden. Meneer Erik vond dat niet slim en vroeg Billy om voor het goede te kiezen. Dan alleen kan je gelukkig

Dat deed Meneer Erik denken aan een gemene en hebberige man, waarover hij een verhaal kende. Hij vertelde het verhaal van Zacheus de tollenaar die nadat hij Jezus ontmoet had een ander mens werd.
Bijna waren we pop Jetje vergeten! Maar gelukkig, ze kwam zelf nog even terug. Ze was heel blij, want pop Billy had haar de 25 euro teruggeven. Daar had neefje Twan een liedje bij:

“Ben je groot of ben je klein,
God houdt van jou.”
En God houdt van Billy. Net als van Zacheus. Pop Jetje vond het verhaal van Zacheüs heel mooi. Meneer Erik vertelde dat hij het niet zelf had verzonnen, maar dat het staat in de Bijbel. Iedereen kan daar de verhalen van God en Jezus in lezen.
Na een korte pauze werden de KRABBELKERKboodschappendozen getoond en verteld naar wie ze dit keer gingen.
Na nog enkele liedjes te hebben gezongen werd de kaars weer gedoofd en werd een einde gemaakt aan een heel fijne KRABBELKERKDIENST.
Met dank aan Janny en Arrie Boertien voor hun muzikale bijdrage, Marloes en Thea voor de schmink en de leden van de Commissie Bijzondere Diensten voor hun bijdrage.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier