Hulp voor sportclubs bij opvang jongeren

0
840

twenterand.jpgBijna 25 vertegenwoordigers van sportclubs uit Twenterand hebben donderdagavond kennis gemaakt met een cursusaanbod van Tactus verslavingszorg en Sportservice Overijssel. De bijeenkomst in het kulturhus in Westerhaar is een initiatief van de gemeente Twenterand.

Twee wethouders, André Idzinga en Jan Binnenmars, nemen de aftrap voor hun rekening. Met name Binnenmars benadrukt dat de verantwoordelijkheid voor de opvang en begeleiding van probleemjongeren niet naar de sportclubs wordt doorgeschoven. Wel wil de gemeente sportclubs hulp bieden rond thema’s als sportiviteit, respect en het vroegtijdig signaleren van problemen bij jongeren.

„Jullie (de sportclubs) hebben de jongeren in beeld, jullie hebben de contacten”, aldus Binnenmars. „Maar we pakken de problemen samen aan.” Daarna volgen presentaties, waarin medewerkers van Tactus en Sportservice Overijssel duidelijk maken welke rol sportclubs kunnen spelen om ongewenst gedrag op en rond het veld te signaleren en hoe daar mee om te gaan. De clubs kunnen zich tot 27 april inschrijven om één of meer cursussen op te pakken. (Tubantia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier