Hout- en hobbyclub hoopt op doorstart.

0
512

In het souterrain van Kulturhus De Klaampe in Westerhaar komt elke donderdagmorgen een enthousiaste groep mensen bij elkaar, die met veel creativiteit en plezier diverse voorwerpen van hout weet te produceren: een fraai vogelhuisje, een leuk kastje, een tuinmeubel, een zaagbok, een ludiek hekje, je kunt het zo gek niet noemen.
Er is deskundige leiding aanwezig in de persoon van Remko de Wit, die 30 jaar geleden met dit vrijwilligerswerk is begonnen. Ook zijn er allerlei handige machines, die de houtbewerking mogelijk maken.

Introductie scheiding

Door de bezuinigingsdrift van de landelijke en de lokale politiek dreigt deze belangrijke activiteit verloren te gaan. In december van het afgelopen jaar zijn de zorgen over het voortbestaan besproken met de wethouder van welzijn en cultuur, dhr. Hidde Visser. Ondanks het feit, dat dhr. Visser geen zak geld kon aanbieden, is dat gesprek toch positief verlopen. De wethouder heeft de werkruimte bekeken, was onder de indruk van alles wat daar geproduceerd werd en heeft wel een aantal ideeën geopperd, waar we aan kunnen denken, om deze activiteit te behouden voor de gemeente Twenterand.

Binnenkort hopen we in gesprek te komen met de directie van de nieuwe SWT (Stichting Welzijn Twenterand), om deze ideeën te bespreken. We denken dan o.a. aan beter en rendabeler gebruik van de ruimte, aan nieuwe deelnemers, een werkproject, e.d.

Ook willen we in de komende maanden een open dag organiseren, waarop iedereen wordt uitgenodigd, om een kijkje te nemen in de werkruimte van het souterrain van De Klaampe en de werkstukken te bekijken. Elke donderdagmorgen wordt er getimmerd van 9.30 – 11.30 u. Loop rustig eens binnen.
Zo hopen en verwachten we, dat er na dit seizoen een goede doorstart gemaakt kan worden, zodat er niet nog meer zal verdwijnen uit de kern Westerhaar van de gemeente Twenterand.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier