Hogere criminaliteitscijfers in Twenterand

3
862

Het gaat niet goed met de criminaliteitscijfers in Twenterand. Dat blijkt uit de misdaadmeter van het Algemeen Dagblad. Drie maal heeft Twenterand de twijfelachtige eer in de top 20 van Nederland te staan. Het onderzoek betrof 413 gemeenten.
Het aantal vernielingen, aantasting van de openbare orde (veiligheid), bedreigingen, drugshandel en winkeldiefstallen is in 2010 flink gestegen ten opzichte van het jaar ervoor.

Introductie scheiding

Voorheen was Vroomshoop de grootste boosdoener, maar inmiddels is Vriezenveen steeds vaker koploper, namelijk 11 keer tegenover 7. Westerhaar-Vriezenveensewijk komt steeds minder negatief in beeld. Alleen bij vernielingen staat de teller op 42 keer en dat is relatief vaak.

Er is ook positief nieuws te melden en dat is vooral te vinden op het vlak van diefstal en inbraken. Gemiddeld gingen deze aantallen met 40% omlaag. Alcohol in het verkeer daalde licht van 81 naar 71 keer. Daarentegen nam het aantal zedenmisdrijven met 8% toe met een aantal van 14.

                                             2009      2010
Aantal vernielingen                    154        198 + 29%
Aantasting van de
openbare orde (veiligheid)             7          18 + 157%
Bedreigingen                              25          45 + 80%
Drugshandel                               19          25 + 31%
Winkeldiefstallen                         12          18 + 50%

(DeltaFm)

 

3 REACTIES

 1. En dat zijn alleen nog maar de cijfers welke gemeld zijn bij de officiële instanties. Ik ga er wel vanuit dat niet alles gemeld word.

 2. Maar als je als burger een hapklare aanhouding doorgeeft aan de Politie, wordt je afgewimpeld.
  Namelijk, enkele malen per week gaan er jongeren met een fiets naar een huis aan de Geraniumstraat, en vertrekken weer zonder fiets. Vervolgens gaat er vanuit dit adres een aanhanger met fietsen weg. rara wat is dat ? maar de Politie vind het niets.

 3. Veel jeugd die een heleboel vernielen zijn ook wel bekenden van de politie maar ze komen er vaak met een waarschuwing vanaf.
  Het is zelfs bekend in het dorp dat er kinderen door hun ouder(s) op pad gestuurd worden om fietsen te jatten en ze dan weer verkopen.
  Het is toch te gek voor woorden.
  Met weemoed denk ik terug aan die tijd dat je een politieagent in het dorp tegen kwam op de fiets en waar mogelijk een praatje maakte maar ook indien nodig bijv, s,avonds geluidsoverlast de kop indrukte maar ook waarschuwde voor auto,s op de stoep(en) etc… etc….
  De politie zit te veel achter het bureau.
  Laten ze s,avonds laat of s,nachts maar eens een keer gaan posten aan de hoofdweg, want aan die weg wordt veel vernield zoals afgelopen weekend ook weer bij bewoners.
  AANPAKKEN DIE GASTEN.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier