Hoe veilig is onze gemeente?

0
414

Veiligheidsmonitor 2015 gaat van start:
Hoe veilig is uw buurt? Bent u de afgelopen 12 maanden slachtoffer geweest van een misdrijf? Hoe tevreden bent u over de politie? Dit zijn enkele van de vragen die in het kader van de Veiligheidsmonitor 2015 worden gesteld aan 490 inwoners van de gemeente Twenterand.

De Veiligheidsmonitor is een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en het optreden van politie en gemeente. Dit onderzoek wordt op gemeentelijk en op landelijk niveau uitgevoerd. Het gemeentelijk onderzoek begint omstreeks 6 augustus, de resultaten worden in maart 2016 verwacht.

Ervaringen van inwoners

Introductie scheiding

De gemeente gebruikt de uitkomsten van dit vierjaarlijks terugkerende onderzoek bij het vormgeven en evalueren van haar veiligheidsbeleid. Het onderzoek wordt uitgevoerd door I&O Research.
Burgemeester Visser benadrukt het belang van de Veiligheidsmonitor: “Het is belangrijk dat de mensen die benaderd worden voor het onderzoek zoveel mogelijk meewerken, zodat we als gemeente en politie de veiligheid in de kernen kunnen bewaken.”

 

Steekproef
Inwoners worden geselecteerd door middel van een steekproef door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Zij krijgen vervolgens per post een uitnodiging om de vragenlijst van de Veiligheidsmonitor in te vullen. In 2015 doen 112 gemeenten mee aan het onderzoek.
Meer informatie over het onderzoek vindt u op www.veiligheidsmonitor.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier