Hoe praat je met je kind over alcohol en drugs?

0
641

logo-gemeente.jpgDe gemeente Twenterand biedt ouders en verzorgers de (gratis) thema-avond ‘Onder Invloed’ aan. Een avond die is gericht op de communicatie tussen ouders en hun kind(eren). Wethouder Jan Binnenmars: “Door open te communiceren met jongeren over alcohol en drugs maak je ze weerbaarder en zet je hen aan het denken over wat normaal is en wat niet.” De thema-avond vindt plaats op maandag 22 februari bij Het Punt in Vroomshoop en wordt georganiseerd in samenwerking met Theatergroep PlayBack.

Pas drinken als je 18 bent
Iedereen met een puber thuis heeft er wel een mening over: “Gaan ze dan niet helemaal los als ze 18 zijn?” En: “Je moet ze leren omgaan met alcohol”. Tijdens de ouderavond ‘Onder Invloed’ gaat het niet om hoe je kinderen verbiedt om te drinken, maar juist om het stellen van regels en het tegelijkertijd bespreekbaar maken van alcohol- en drugsgebruik.

De werkwijze van PlayBack
Het professionele acteursteam van PlayBack houdt de ouders/verzorgers op een treffende en luchtige wijze een spiegel voor. De acteurs gaan aan de hand van herkenbare scènes aan de keukentafel in gesprek met hun publiek. PlayBack traint ouders om op een gelijkwaardige, maar wel begeleidende manier met hun kind in gesprek te gaan. Op deze manier wordt de jongere aan het denken gezet in plaats van dat hij zijn schouders ophaalt. In een interactieve groepsdiscussie blijven de acteurs in hun rol en vertolken de stem van de puber van nu.

Aanmelden en meer informatie
De thema-avond ‘Onder Invloed’ vindt plaats op maandag 22 februari 2016 van 19.30 uur tot 21.15 uur bij Het Punt in Vroomshoop (inloop vanaf 19.00 uur). Aanmelden kan op www.twenterand.nl/onderinvloed. Er zijn geen kosten aan de avond verbonden. We reserveren plaatsen op volgorde van binnenkomst dus wees er snel bij. Kijk voor meer informatie over het team van PlayBack en hun werkwijze op www.tgplayback.nl/onderinvloed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier