Hoe Hubo Verbeek van de Wieke verdween

0
1940

Zoiets is ook geschreven door Geert Mak: hoe God verdween uit Jorwerd. Voor wie het nooit gelezen heeft, het is het bekende verhaal van kleine gemeenschappen, waar op het laatst niets meer te beleven is. De smid, bakker en de kruidenier gaan dicht, ze kunnen niet op tegen bouw- en supermarkt. En op het laatst sluit ook de kerk haar deuren bij gebrek aan klandizie. 
Er is niets tegen te doen, het volk koopt daar waar het goedkoop is, al moet je daar iets verder voor rijden. En dat doen we nog steeds, likkebaardend worden de folders elke week doorgekeken, wat is er nou weer in de aanbieding. Dat heeft onze Hubo de kop gekost: opheffingsuitverkoop. Het staat er echt, in grote letters op de ruiten. Nog even wijst Esther je vlot de weg in de ruime voorraad. Nog even kijkt Hans met veel geduld of dat ene schroefje voor dat oude slot nog ergens ligt. Nog even wacht je geduldig tot Femmie is uitgepraat met de klant voor je. Als je snel bent kun je nog gauw dat wat je nodig hebt hier verkrijgen: los, precies zoveel als je nodig hebt. 
Voor het verdwijnen van de kerken hoeft Westerhaar voorlopig nog niet bang te zijn, in de meeste zit de loop nog wel aardig in. Maar voor duivenvoer, speciaal voor jou afgewogen, voor dat ene rubberringetje en een op maat gezaagde plank is het over. Daarvoor moeten we straks voor straf naar een andere plaats. Eigen schuld!

Stoekkie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier