Hoe een AED kast in Westerhaar te openen

0
894

Beste inwoners van Westerhaar,
logo-stichting-aed-westerhaar-1.jpg
Zoals u weet heeft ons dorp een AED netwerk. Essentieel is wel om hiervoor bij de stichting AED Westerhaar een AED cursus te volgen, waar u tevens leert hoe een AED kast geopend moet worden. U leert bij ons in de praktijk hoe de kasten geopend kunnen worden gezien wij verschillende AED kasten in het opleidingslokaal hebben hangen waar u echt mee leert werken.
Recentelijk heeft er een inzet plaatsgevonden waarbij een AED kast per ongeluk ernstig is beschadigd en moet worden vervangen. De kast is inmiddels voor nood gerepareerd en functioneert zoals normaal.
Uiteraard willen wij benadrukken dat wij erg blij zijn met het initiatief van de burgerhulpverleners en dat dit altijd kan gebeuren. Maar om het risico van schade te verkleinen willen wij graag nogmaals uitleggen hoe de kast open kan.
Het vervangen van een defecte

Introductie scheiding

AED kast kost de stichting ruim € 900,-, zo ook nu. Onder andere daarvoor hebben wij donateurs, maar u weet, voorkomen is beter dan genezen. Want over 4 jaar moeten de meeste AED’s worden vervangen, en daar is veel geld voor nodig.
Als er een inzet is wordt u geïnformeerd middels een SMS (indien u de cursus heeft gevolgd en zich heeft geregistreerd in burgerhulpverleningssysteem). In deze SMS staan 4 cijfers. Maar het is wel belangrijk om na het intoetsen van deze 4 cijfers op V (enter) te drukken. Indien dit niet gebeurd zal de kast niet ontgrendelen. Door uw eigen adrenaline kunt u dan in staat zijn de kast toch te openen, echter gaat dit dan ten koste van de kast. Maar ja, nood breekt nu eenmaal wet, en dat begrijpen we. Een mensenleven gaat zeker voor een dergelijke kast. We willen dus alleen adviseren en niet corrigeren, het kan u immers helpen de kast makkelijk open te krijgen.
Ook willen wij nu na deze inzet alle burgerhulpverleners bedanken voor de inzet en hulp! Mochten jullie vragen hebben, twijfel niet en neem contact met ons op.
Mocht u verdere vragen hebben, kijk dan gerust op onze website www.aedwesterhaar.nl of stuur een e-mail naar aedwesterhaar@hotmail.nl of bel ons op de nummers die staan vermeld op de website.
Hartelijk dank voor uw begrip.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier