Het Rode Kruis afdeling Twenterand start een nieuwe EHBO cursus in Westerhaar

0
881

logo-twenterand.jpgHet Rode Kruis afdeling Twenterand start een nieuwe EHBO cursus in Westerhaar in het Verenigingsgebouw. Wilt u weten wat u moet als er een ongeluk gebeurt? Volg dan deze cursus, we starten medio juni 2016! De cursus bestaat uit alle onderdelen die noodzakelijk zijn voor het Europees erkend EHBO certificaat van Het Rode Kruis.
Denk aan wat te doen bij:
– Bewusteloosheid
– Gevaarlijke situaties
– Reanimatie
– Vergiftiging
– Brandwonden
– Ernstig bloedende wonden
– Kneuzingen/verstuikingen
– Kleinere letsels
– En nog veel meer.

De cursus bestaat uit 10 lesavonden van 2 uren. De exacte lesdata worden nader bepaald in overleg met de lesgroep die bestaat uit maximaal 12 cursisten.

Introductie scheiding

 

Het Rode Kruis biedt tevens de mogelijkheid lid te worden van het Rode Kruis bij de afdeling Twenterand. Zou u dit willen en uw vrije tijd willen besteden aan het helpen van mensen en het bevorderen van zelfredzaamheid en respect in de maatschappij? Dan wordt u lid van de grootste hulporganisatie ter wereld! Juist in deze onzekere tijden van geweld en angst is het belangrijk er voor elkaar te zijn en elkaar te helpen. De afdeling Twenterand biedt u mogelijkheden u hierin te ontwikkelen en evt. opleidingen te volgen. U kunt u verder ontwikkelen op diverse vlakken op sociaal en maatschappelijk gebied om de maatschappij te ondersteunen/informeren.

Denk aan onderwerpen als:
– Noodhulp
– Bevorderen van respect en hulpbereidheid
– Zelfredzaamheid

Spreekt een van deze onderwerpen u aan? Zou u hier evt. een coördinerende rol in willen vervullen? Dan zijn wij de afdeling die u graag een plek aanbiedt binnen deze prachtige organisatie. Wij dragen zorg voor alle middelen die u nodig bent in het uitvoeren van uw vrijwilligersfunctie binnen onze afdeling. Wees welkom!
Voor aanmelding of vragen kunt u contact opnemen met:

Rode Kruis afdeling Twenterand
twenterand@rodekruis.nl of pschepers@rodekruis.nl
www.rodekruis.nl/twente

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier