Hessing goed van start op provinciaal damkampioenschap

0
1453

Hessing goed van start op provinciaal damkampioenscha
In de maanden april en mei wordt traditioneel het provinciaal damkampioenschap van Overijssel gespeeld in het clubhuis van denk en zet/Witte van Moort in Westerhaar. Afgelopen zaterdag werden de eerste twee ronden van het titeltoernooi afgewerkt.
In de hoofdklasse ging Gerbrand Hessing goed van start, hij won beide partijen. In de ochtendronde speelde Hessing een sterke partij tegen clubgenoot Jeffrey Steen en wist hij in een vier om drie eindspel af te wikkelen naar winst. In de middagronde kreeg Hessing de punten cadeau van EDC-speler Han Borgman. Yuen Wong staat met drie punten op de tweede plaats. Na een remise in de ochtendronde tegen Han Borgman, wist Wong ’s middags wel toe te slaan door Theo Leoné langzaam maar zeker de afgrond in te duwen. Gerwin Mollink staat op de derde plaats, hij speelde twee keer remise.
In de eerste klasse zijn er drie koplopers. De 85-jarige Roelof Schippers, Bertwin Letteboer en Gert Drent. Alle drie de heren wonnen beide partijen en staan met 4 punten gedeeld bovenaan.
Op zaterdag 13 april wordt in de hoofdklasse de derde ronde en in de eerste klasse de derde en vierde ronde gespeeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier