Hessing breidt voorsprong uit

0
1766

Afgelopen zaterdag was de tweede speeldag voor het provinciaal kampioenschap dammen van Overijssel. In het clubhuis van damclub Witte van Moort werd in de hoofdklasse de derde ronde afgewerkt.

De verassing van de dag kwam van Jeffrey Steen die topspeler Yuen Wong wist te vloeren. Wong koos tijdens zijn partij voor een gewaagde Ghestemdoorstoot. Steen vlocht diverse combinatieve dreigingen in de stand en wist op het juiste moment toe te slaan. Het eindspel dat overbleef, werd knap uitgespeeld door de UT-student uit Vriezenveen. Theo Leoné speelde een interessante partij tegen Han Borgman. Halverwege de partij miste Leoné een winnen de damcombinatie, tot grote opluchting van zijn tegenstander, die in het eindspel zelf met een combinatie afwikkelde naar remise. Gerbrand Hessing speelde een sterke partij tegen Gerwin Mollink. Door een onnauwkeurigheid aan de zijde van Hessing, kon Mollink afwikkelen naar een vrijwel gelijkwaardige stand, met een puntendeling tot gevolg. Doordat naaste concurrent Wong verrassend verloor, loopt Hessing een punt verder uit en staat met vijf punten uit drie wedstrijden aan de leiding. Wong, Mollink en Steen staan gedeeld tweede met drie punten.

In de eerste klasse werden de derde en vierde ronde afgewerkt. Bertwin Letteboer won in de ochtendronde van naaste concurrent Gert Drent en wist in de middagronde, clubgenoot Bennie Lawant te vloeren. Letteboer staat nu bovenaan met 8 punten uit vier wedstrijden. Roelof Schippers staat ook nog op een honderd procent score. Hij was in de ochtendronde vrij, doordat zijn tegenstander Rene Beije zich had ziekgemeld. In de middagronde wist Schippers te winnen van Gert Drent. De partij tussen Schippers en Beije wordt op een later tijdstip ingehaald. Schippers staat nu tweede met zes punten. Gert Brink en Gert Drent delen samen de derde plaats en hebben beide vier punten. Op zaterdag 4 mei gaat het toernooi weer verder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier