Herstel straatwerk door werkzoekenden van start

0
652

“Het mes snijdt aan twee kanten,” aldus wethouder Engberts over het nut van een gemeentelijk project waarbij werkzoekenden worden ingezet om het straatwerk in de gemeente Twenterand op te knappen. “Aan de ene kant doen we nu werk dat aanvankelijk budgettair niet uitgevoerd kon worden en verbeteren we hiermee de leefomgeving. Aan de andere kant kunnen mensen met afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring opdoen.”

Op een aantal locaties in de gemeente is er achterstallig onderhoud aan trottoirs en klinkerbestrating binnen de bebouwde kom. Dit werk is geïnventariseerd met betrokkenen. De wethouder: “Dit kunnen we niet via aanbesteding laten uitvoeren, want er is onvoldoende budget voor. Op deze manier kan het wel en doen de WWB’ers meteen werkervaring op. Ook kunnen zij weer dagritme opbouwen “

De gemeente voert dit project uit. Er worden twee werkploegen met werkzoekenden gevormd. Deze worden aangestuurd door medewerkers van de gemeente. Door het opdoen van werkervaring kan gemakkelijker worden doorgestroomd naar een reguliere baan. Wethouder Engberts merkt tenslotte op: “We gaan er dit najaar mee van start en met de ervaringen zullen we het project volgend jaar vervolgen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier