Herstart gespreksgroep „Levend geloof“.

0
922

Langzaam en voorzichtig zijn we begonnen aan het herstel van wat we ooit „gewoon“ vonden. Aarzelend worden hier en daar weer deuren geopend: het café, de bibliotheek, het theater …… de kerk! Mondkapjes verdwijnen en we mogen weer zingen, al is het nog niet luidkeels en vol overgave. Nog kunnen we deze bizarre periode niet achter ons laten, maar we gaan vooruit, wel met horten en stoten en de nodige terugval, maar toch!

Ook onze gespreksgroep is niet ontkomen aan een flinke deuk in ons prille bestaan. Met wat videogesprekken en diverse mails hebben we het contact met elkaar nog enigszins in stand gehouden, maar we zijn heel blij, dat er nu weer zicht is op een echte fysieke bijeenkomst.

Donderdagavond, 23 september, gaan we weer van start. Het wordt eigenlijk een herstart, waarbij we op een informele (en speelse) manier weer even opnieuw kennis maken met elkaar na zo’n lange tijd van afwezigheid. Het is misschien een mooie gelegenheid, om ook eens binnen te stappen en met ons te beginnen aan een nieuw seizoen met allerlei onderwerpen en thema‘s, die te maken hebben met geloof en levensvisie.

Wij doen dat op een veilige manier. Veilig, omdat we een 1.5 meter afstand kunnen creëren en veilig, omdat wij één belangrijke regel hanteren: respect en acceptatie van iedere mening, elke geloofsovertuiging. Elke levensvisie telt bij ons en wordt gewaardeerd en gerespecteerd.

Waarin we ons onderscheiden? We zijn niet kerkelijk gebonden, we hebben ook geen lesprogramma of werken uit boekjes. Wat ons boeit, is ons geloof in welke vorm dan ook en de vragen, die daarbij horen. We maken ons eigen programma, waar iedere deelnemer zijn of haar invloed op heeft.

Nieuwsgierig? U bent van harte welkom in de galerie van boerderij Dekker (schuin tegenover de Klaampe), op donderdagavond, 23 sept. om half 8. Wilt u vooraf wat meer informatie, neem dan gerust contact op met één van de leden van onze gespreksgroep: Betsie Tieman (06-18910301) of Bjorn Hartman (06-20654334) of Mariëlle Dekker (06-22049929).

Dit moment is misschien een mooie gelegenheid, om met ons het avontuur aan te gaan, of je nu lid bent van een kerkgenootschap of randkerkelijk, gelovig of een rasechte twijfelaar. Je bent bij ons van harte welkom met je persoonlijke verhaal of met een luisterend oor. Graag tot ziens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier