Hemelvaartsdag 2018: Levend Veenmuseum Vriezenveenseveld

0
4525

“Waar de veengeschiedenis leeft”

Op donderdag 10 mei a.s. (Hemelvaartsdag) verzorgt de Stichting Veenmuseum weer veel activiteiten bij de twaalfde editie van het “Levend Veenmuseum”.

Het museum aan de Paterswal in Westerhaar-Vriezenveensewijk wordt die dag letterlijk tot leven gebracht door de vele vrijwilligers, die in originele kledij van zo’n 70 jaar oud het wonen en werken in het veen zullen uitbeelden.

Er zijn vele extra activiteiten gepland voor de bezoekers, o.a. demonstraties turf graven, uitleg over oude gebruiksvoorwerpen, demonstraties van oude ambachten als klompen maken stoelen matten, manden vlechten en een tiental echte oude tractoren.

Een Boerendansgroep laat oude volksdansen zien en er is live harmonica muziek van diverse muzikanten en het shantykoor De Kloosterzangers uit Sibculo verzorgt twee optredens.

De vereniging Veenschap zal met haar schaapskudde op het terrein aanwezig zijn en er zijn schapen te bekijken bij de schaapskooi.

Het Veenmuseum zal die dag weer letterlijk bruisen van het leven!

Voor de inwendige mens wordt gezorgd: er is koffie/thee met krentwegge, pannenkoeken en ouderwetse snoep te koop en uiteraard weer de bruine bonen en kapucijners met spek, uien en stroop. Met de veentreintjes kunnen de bezoekers rondrijden over het terrein en waar gewenst even afstappen om de veenhutten, de winkel en de boerderij te bekijken

De openingstijden zijn van 10 – 16.30 uur.

De toegang is een aanbevolen gift van € 2,50 per persoon (kinderen tot 12 jaar € 1,50)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier