Helpende handen, daar heeft iedereen toch wel eens behoefte aan!?

0
1838

Soms zijn er dingen waarbij een beetje hulp welkom is, denk aan de tuin die wel eens iets meer onderhoud vraagt dan u zelf nog kunt of misschien lukt het u niet om die boekenkast die u heeft gekocht zelf in elkaar te zetten. Maar ja, waar vind je iemand die je daarmee wil helpen.

Voor inwoners van Twenterand is er de webservice Helpende Handen die hierin hoopt te voorzien,… maar daar hebben we u bij nodig!

Heeft u als inwoner een vraag, stel deze dan gerust op Helpende Handen. Of heeft u nog wel af en toe wat tijd over en wilt u deze nuttig besteden door iets te betekenen voor anderen in uw dorp of elders in de gemeente Twenterand? Reageer dan op een geplaatste vraag of plaats uw eigen aanbod. Dat kan al zijn door uw hulp aan te bieden bij eenvoudige klusjes zoals een schilderij ophangen, kleine reparaties, het snoeien van de heg, helpen met eenvoudige administratieve zaken of een keertje meerijden naar een ziekenhuis of winkel; éénmalig of met regelmaat. Het principe van Helpende Handen is dat u elkaar helpt met gesloten beurs.

Hoe werkt het?

De webservice is te vinden op https://helpendehanden.zorgsaamtwenterand.nl. De geplaatste berichten kunt u bekijken via onder de knop “vraag & aanbod”. Wanneer een bericht u aanspreekt kunt u via de website reageren. Hiervoor moet u zich éénmalig registreren waarmee u een profiel aanmaakt. Na het aanmaken van uw profiel kunt u uw eigen vraag en/of aanbod plaatsen. Bezoekers van Helpende Handen kunnen daarop dan vervolgens via de website reageren.

Naast aanbod van personen heeft Helpende Handen ook een uitgebreide sociale kaart. Hierin vindt u het aanbod van bedrijven/organisaties  in uw buurt. Op deze manier heeft u via de webservice Helpende Handen altijd een compleet overzicht van personen en organisaties die u kunnen helpen. De sociale kaart is te vinden onder de knop “aanbod organisaties”.

 

Bent u niet zo handig met de computer, heeft u geen computer, of wilt u liever persoonlijk advies, dan kunt u ondersteuning krijgen vanuit de Zorginformatiepunten.

 

De website https://helpendehanden.zorgsaamtwenterand.nl is te raadplegen op zowel computer, tablet als smartphone.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier