HELP….. EEN WESPENNEST!!!

0
745

De wespen zijn dit jaar weer in grote getale aanwezig, door het warme en zachte voorjaar hebben de wespen zich ook dit jaar weer goed kunnen ontwikkelen, het laatst dat dit in deze omvang voorkwam was in 2009!

Wat ook opvalt is dat de zomerstorm geen invloed op de wespen heeft gehad!

Bij FMB Services staat de mailbox vol van het aantal meldingen dat wij dagelijks ontvangen, wij proberen deze dan ook zsm mogelijk te beantwoorden maar door het mooie weer en de mensen die van vakantie terugkomen hebben wij op dit moment onze handen vol aan het beantwoorden en plannen van de meldingen!

Als het weer niet omslaat kan de overlast nog wel even aanhouden, sterker nog als de nesten uitvliegen verwachten wij meer hinder dan de afgelopen jaren!

Omdat een wesp (werksters) na het uitvliegen van een nest voor zichzelf op zoek gaan naar zoetigheden is het verstandig om onderstaande tips eens door te lezen om zo de eventuele overlast tot een minimum te reduceren.

Tips:

Introductie scheiding

 

• Drinkwaren waar mogelijk afdekken en laat kinderen bij voorkeur met rietjes drinken
• Vertel kinderen rustig te blijven indien een wesp in de buurt is
• Plaats wespenvallen op voldoende afstand van speelplaatsen c.q. terrassen
• Neem een goed werkend insectenpompje mee (Deze kan het gif uitzuigen en zal de pijn verminderen)
• Sluit vuilcontainers gedurende de zomerperiode af met een deksel
• Kom niet te dicht in de buurt van een wespennest, wespen kunnen meerdere malen steken!

Indien er een wespennest is waargenomen attendeer dan ook eventuele buurtgenoten en met name kinderen op dit nest en zet het eventueel af met een waarschuwingsteken, niemand wil immers zelf graag gestoken worden probeer een ander daar ook voor te behoeden!

Als een wespennest bestreden moet worden is het verstandig om dit door een gerenomeerd en ervaren bedrijf uit te laten voeren, deze zal u garantie op de bestrijding verlenen waardoor u niet voor een verassing komt te staan, dit in tegenstelling tot een korting op een eerste bestrijding die wel eens aangeboden wordt, garantie biedt u immers de zekerheid van een specialist!

Voor Westerhaar en omgeving is FMB Services natuurlijk hét plaagdierbeheersingsbedrijf met ervaring!

FMB SERVICES, de specialist!
www: WWW.FMBSERVICES.NL
Tel: 0546 658144

Vanavond om 18:00 uur is er een reportage in hart van Nederland op SBS6 waar FMB services haar medewerking aan heeft verleend. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier