Hebbes, SDO wint van de studenten uit Utrecht

0
580

logo-korfbal.jpgAfgelopen zaterdag speelde SDO in sporthal ‘De Klaampe’ te Westerhaar tegen Hebbes 1. Na 2 verloren wedstrijden werd het tijd voor een overwinning voor de Westerhaarders. De vorige ontmoeting werd door de studentenvereniging uit Utrecht gewonnen met 14-12.

SDO begon voortvarend aan de wedstrijd, uit de eerste 3 aanvallen werd er 2 keer gescoord. De toon was gezet. De thuisploeg was in de eerste helft de betere ploeg. Dit was ook terug te zien op het scorebord, na 20 minuten was het 7-3. Daarna kwamen de studenten vanuit het niets weer dichtbij, 7-6. SDO liet zich niet van de wijs brengen en vergrootte voor rust de marche naar 3 doelpunten, ruststand 9-6.

Na rust probeerde SDO de voorsprong te vergroten. Het duurde even voordat er werd gescoord, beide teams verdedigden sterk. Pas na 7 minuten werd er voor het eerst gescoord in de tweede helft, 10-6. Ondanks dat er een voorsprong van 4 doelpunten was voor de Oranjehemden was de wedstrijd nog niet binnen, er moest alles gegeven worden om deze wedstrijd te winnen. Hebbes kwam nog terug tot 12-10 een aantal minuten voor het einde. Met twee goed uitgespeelde aanvallen besliste SDO de wedstrijd. Einduitslag SDO – Hebbes 14-10.

De komende 2 zaterdagen staat er geen competitie op het programma. Op 5 maart hervat SDO de competitie met een uitwedstrijd in Wageningen tegen Débaldérin 1. Deze wedstrijd wordt gespeeld in sporthal ‘De Bongerd’ om 15:30 uur.