Hattrick en 200e competitiedoelpunt Gert Dogger hoogtepunt in duel met Lemele

0
764

thumbnail-gd2.jpgHet was de wedstrijd van de koploper tegen de hekkensluiter. Voorwaarts ontving met een volledig fitte selectie het geplaagde s.c. Lemele op bezoek. Zo’n wedstrijd kun je volgens de wetten van de sport alleen maar verliezen, winst wordt als normaal beschouwd.

Om half 3 floot scheidsrechter ten Berge uit Almelo af en van meet af aan maakte Voorwaarts de dienst uit maakte. Lemele had al in de 2de minuut achter kunnen staan als Lars Bove de bal had binnen getikt maar zijn schot ging rakelings naast. Lemele trok zich terug op eigen helft en verdedigde stug. Af en toe een lange richting de spitsen in de hoop dat die er iets mee konden maar de verdediging onder leiding van Tom Meier en Bjorn Wessels waren niet van plan iets weg te geven. Voorwaarts bleef aanvallen maar het tempo lag in die fase te laag om de tegenstander op de knie te krijgen. De tweede kans was voor broer Bernd Bove die een mooie aanval kon afronden maar hij trof de voeten van de keeper. In de 14de minuut was het wel raak. Jordy Harms werd na goed wegdraaien onderuit gehaald in het strafschop gebied waarna Gert Dogger via 11 meter de 1-0 aantekende. Voorwaarts wilde misschien wel iets te graag een grote uitslag neerzetten en werd slordiger in de paasing. Lemele bleef daardoor simpel overeind en kon er af en toe goed uitkomen zonder echt gevaarlijk te worden. Na een half uur viel Roy de Lange uit met een liesblessure en werd vervangen door Alwin Postma.

Voor Keeper Stuifzand was het een rustige middag die pas in de 38ste minuut zijn eerste en enige redding had. De wedstrijd kabbelde naar de rust en het publiek liep al richting kantine. Toch toverde Voorwaarts nog een mooie aanval uit de hoge hoed. Een goede pass van Jordy Harms die de diepgaande Rutger Slot bereikte. Hij kon kiezen tussen afmaken of breed leggen en koos uiteindelijk voor het laatste. Daar verscheen Gert Dogger en kon uiteindelijk simpel zijn 199ste competitie doelpunt maken. Na die treffer stak de grensrechter van Lemele ergens halverwege hun eigen helft de vlag in de lucht, waarschijnlijk wilde hij de scheidsrechter vertellen hoe mooi hij het doelpunt vond want van buitenspel was totaal geen sprake.

Na de thee bleef het spelbeeld hetzelfde. Voorwaarts het balbezit en Lemele had de bus geparkeerd op de 16 meter lijn, geen doorkomen aan voor de spitsen van Voorwaarts . Het duurde tot in de 65ste minuut toen Jordy Harms de wedstrijd definitief op slot deed. Een prachtige pass op maat van Tom Meier zette Jordy Harms vrij voor de keeper. Jordy rondde zijn enige echte kans van de middag simpel af en de 3-0 verscheen op het scorebord. Lemele geloofde er al helemaal niet meer in en kwam nog maar zelden op de helft van Voorwaarts . Na de 3-0 kon trainer Beverdam en jong talent een kans geven. Jeugdspeler Sander Scherphof maakte zijn debuut en kreeg een kans om te laten zien wat hij kon. Voorwaarts kon vrijuit spelen nu de wedstrijd was gespeeld maar ging toch opzoek naar meer doelpunten.

Het hoogtepunt in deze saaie wedstrijd kwam in de 84e minuut. Voorwaarts kreeg een vrije trap op zo’n 20 meter van het doel. Een prooi voor Gert Dogger natuurlijk. Met een prachtige harde curve schoot hij de bal strak in de linker bovenhoek en tekende voor zijn hattrick van de middag en bovendien zijn 200ste competitiedoelpunt uit zijn carrière. Een prachtige mijlpaal die maar voor weinig spelers is weg gelegd. Gert Dogger, het fenomeen van Voorwaarts, is nog steeds niet afgeschreven, weet nog bijna wekelijks het net te vinden en blijft een plaag voor iedere verdediging in de 3e klasse. De 90 minuten zaten er op waarna de goed leidende scheidsrechter de wedstrijd af floot. Na de wedstrijd bleek dat concurrent ON niet verder kwam dan een gelijkspel tegen Blauw Wit’66 waardoor Voorwaarts comfortabel aan kop blijft. Komende week is er geen competitievoetbal