Harms en Dogger schieten Voorwaarts opnieuw naar overwinning

0
1155

julvoo.jpgVoorwaarts begon deze competitie ronde met de wetenschap dat het weer alles in eigen hand heeft. Trainers Beverdam en Legebeke konden niet beschikken over Wout Roeloefs en Alwin Postma (beiden geschorst) maar de rest was fit. Om half 3 floot scheidsrechter Beldman uit Nijverdal af , ja inderdaad, de zelfde scheidsrechter van de bekerwedstrijd Voorwaarts – ON. Hij floot goed en liet zien dat de situatie destijds een incident was.
Voorwaarts begon goed en meteen werd duidelijk dat Juliana’32 ver inzakte en via countervoetbal gevaarlijk probeerde te worden. In de 1ste minuut had het al 0-1 kunnen, misschien wel moeten zijn. Jordy Harms wist zijn directe tegenstander handig te omspelen en kon verder ongehinderd de 16 meter van Juliana binnen lopen. Hij koos voor een schot waar een pass op 2 vrij staande medespelers beter zou zijn geweest. De keeper keerde de poging van Jordy. Voorwaarts bleef drukken en Juliana werd steeds verder terug gedrongen. Het duurde lang voor dat het bevrijdende doelpunt viel. Het spel van de oranjehemden was goed maar doordat Juliana’32 met 10 man achter de bal speelde waren de kansen schaars. Pas in de 40ste minuut werd Voorwaarts echt gevaarlijk. Jordy Niks bediende Jordy Harms die ongehinderd naar de keeper van Juliana’32 doorstoomde.

Als hij even opzij had gekeken had hij kunnen zien dat Gert Dogger er veel beter voorstond maar Jordy schoot zelf en de keeper kon nog net redden. Weer 2 minuten later was het zoals bijna de gehele wedstrijd erg druk in de 16 van Juliana’32 en tot 2 a 3 keer toe werd een schot geblokt. De weggewerkte bal werd net op de helft van de thuisploeg weer veroverd waarna Bernd Bove voor de derde keer onderuit werd gehaald. De goed leidende scheidsrechter gaf een vrije trap. Een uitgelezen kans voor Gert Dogger, de specialist van Voorwaarts. Gert schoot in een drukke 16 meter de bal op doel. Jordy Harms toucheerde de bal licht waardoor de keeper van Juliana’32 kansloos was. De spelers van Juliana’32 dachten nog even aan hands, maar de scheidsrechter wees naar de middenstip. Een geheel terechte 0-1 stand waarop snel het rustsignaal volgde.
Na de rust het zelfde beeld. Voorwaarts begon weer goed en zette meteen weer druk en Juliana’32 moest zich weer beperken tot verdedigen , in de 55ste minuut werd de wedstrijd beslist zo bleek achteraf. De duels op het middenveld werden allemaal gewonnen en dit keer was het Jordy Niks die Gert Dogger met een halve omhaal diep stuurde. Gert zag dat de keeper uit kwam, liet de bal nog een keer stuiteren en met een mooie beheerste lob maakte hij, zoals hij dat alleen kan, de 0-2. De wedstrijd was gespeeld. Was Juliana’32 dan niet gevaarlijk? Getuige de schone kleding van keeper Stuifzandt kunnen we zeggen dat de verdediging van Voorwaarts goed speelde. De backs Roy de Lange en Bjorn Derks waren heer en meester in de duels en Bjorn Wessels en Tom Meier hadden geen kind aan de spitsen van Juliana’32. Voorwaarts kreeg nog wel enkele goede kansen. Jordy Harms schoot vanuit de draai net naast en ook Bjorn Derks was een keer gevaarlijk. Lars Bove was nog het dichtst bij een doelpunt. Karakteristiek voor zijn spel veroverde hij op 25 meter van het doel de bal en haalde snoeihard uit. Zijn schot spatte op de lat uiteen en daardoor bleef het 0-2. Na 91 minuten floot scheidsrechter Beldman af.
Een simpele maar zeer terechte overwinning van de koploper. Ook een tegenstander dat met 10 man achter de bal speelde werd verslagen. In de kleedkamer werd snel gekeken wat de concurrentie deed. Bergentheim verloor thuis van Blauw Wit’66 en lijkt kansloos te zijn voor de titel. Ook ON morste punten. Het kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Rijssen Vooruit en daardoor heeft Voorwaarts 7 punten voorsprong op ON en 13 punten op Bergentheim. Beide teams hebben wel 1 wedstrijd minder gespeeld die komende zaterdag wordt ingehaald. Voorwaarts is dan vrij en oefent aanstaande donderdag in Vriezenveen tegen DETO. Opstelling Voorwaarts: Stuifzandt, de Lange, Wessels, Meier, Derks, Slot, B. Bove, L. Bove, Niks, Dogger (70. R. Bove) en Harms.