Hardloper en trainer Gerrit Jurjens geeft jeugd gratis (vakantie) training

0
840

Hardloper en trainer Gerrit Jurjens geeft jeugd gratis (vakantie) training

logo_atletiek_twenterand_170Succesvol hardloper en trainer van de Atletiek Vereniging Twenterand, Gerrit Jurjens, wil de jeugd “van de grond” krijgen in Twenterand. Voor de jongeren die deze vakantie thuisblijven, gaat hij een gratis trainingsessie opzetten, die gegeven wordt op de skeelerbaan aan het Oosteinde.

Op dinsdag 8 juli had hij een kennismakingsavond, gevolgd door een kleine training, maar maandag 14 juli gaat hij echt van start. Vier weken lang wil hij de jeugd gratis begeleiden tijdens de vier vakantieweken, waarna er een constante training gaat volgen op maandag- en woensdagavond. Reden hiervoor is dat Jurjens graag wat voor de jeugd van Twenterand wil doen. “Er zijn klachten dat ze te zwaar zijn en ik ga de uitdaging aan om ze te trainen, om zo hun conditie op te bouwen”, zegt de hardloper van wedstrijden over de hele wereld. Maar niet alleen gaat het om een verhoging van de conditie, ook wil hij de techniek aanpakken. “Veel jongeren hebben een slechte motoriek en dat wil ik verbeteren. Ik blijf deze weken gewoon thuis en het leek me heel erg leuk me voor de thuisblijvers in te zetten. Ik ga ze de kans geven om in beweging te komen”. Het is de bedoeling dat de “blijvers” daarna een uitbreiding krijgen, van technische onderdelen als kogelstoten, verspringen, discuswerpen enzovoort. Gerrit, ook trainer bij Sisu in Almelo, geeft verder looptraining bij verschillende voetbalclubs in Overijssel. Hij wil een aanzet geven om de inmiddels 21-jarige AVT meer jeugdleden te bezorgen. De ledenteller staat momenteel op ongeveer 15 jeugdleden, tegen ongeveer 140 volwassen leden. “Dit zijn allemaal actieve leden en geen slapende leden”, legt hij uit. “Ze zijn allemaal bezig met de sport”. De trainer, die onlangs nog een wedstrijd op de Chinese Muur heeft gelopen, is eveneens actief met het geven van clinics in Vroomshoop, op zaterdagmorgen in de Zandstuve. Er komen wekelijks een kleine 40 sporters. Ze zijn meest rond de 30, 40 jaar en ook is er wat jeugd. “Leuk is het dat ze allemaal lid worden van AVT, waardoor de vereniging enorm groeit. We hebben een behoorlijke groeispurt dit jaar”. En dat kan AVT goed gebruiken, want volgend jaar wordt een atletiekbaan aangelegd op het sportcomplex in Westerhaar. Gerrit Jurjens is daar erg verheugd over. Hij wil zich dan ook helemaal inzetten voor zijn doel: zoveel mogelijk jeugd in beweging krijgen in Twenterand en ook AVT promoten. “Nu we die baan krijgen worden we de grootste club in Twenterand. Let maar op. Om ons heen in de regio vliegt het ledental omhoog als er en baan aangelegd wordt. Dat is heel erg leuk om te zien. Dat gaat hier ook gebeuren. Wij zijn er helemaal klaar voor”.
Jongeren van 7 tot 18 jaar die belangstelling hebben om deze gratis vakantietraining mee te maken, mogen zich maandagavond om 18.30 melden bij de skeelerbaan aan het Oosteinde (Vriezenveen).

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier