Handtekeningenactie tegen stankoverlast nertsen

3
843

Enkele inwoners van Westerhaar-Vriezenveensewijk zijn een handtekeningenactie gestart tegen de stankoverlast, die een nertsenfokkerij in de directe omgeving volgens hen veroorzaakt.
Diverse bewoners van onder meer de Bakkersveenweg, Hoofdweg, Dalweg, De Regge, De Dinkel zeggen bij hogere temperaturen en wind uit het (zuid)oosten vooral ’s avonds stankoverlast te ondervinden.

Introductie scheiding

Volgens de gemeente Twenterand voldoet de nertsenfokkerij aan alle milieuregels. Daarbij moet overigens wel worden vermeld dat er voor dit type bedrijven vrijwel geen regels zijn.

Omdat het bedrijf aan de beperkte regelgeving voldoet, blijft er volgens het actiecomité niets anders over dan de klachten van zoveel mogelijk omwonenden te bundelen met handtekeningen.
Deze handtekeningen worden vervolgens aangeboden aan het gemeentebestuur met de vraag om toch in actie te komen en samen te zoeken naar oplossingen.
Het comité roept omwonenden, die ook stankoverlast ondervinden op, om zich aan te melden via het e-mailadres: klachtennertsenfokkerij@gmail.com

3 REACTIES

  1. tis niet te harden die stank, dus we moeten met mooi weer maar binnen gaan zitten, ook dat werkt niet, het gaat nog door de kieren heen
    we hebben ook nog kids die in die stank op slaapkamer liggen
    maar over een hondje gaan klagen als het blaft kan wel en die stank wordt niets aan gedaan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier