Handtekeningen tegen megastallen voor CvK

0
719

logo_vrom_177
ZWOLLE – De Stichting Vroomshoop en Omgeving Mesthoop? (VROM?) biedt woensdagochtend in het provinciehuis in Zwolle de Commissaris van de Koningin Geert Jansen 6.700 handtekeningen aan. Met dat aantal wordt ruimschoots voldaan aan de voorwaarde die voor een burgerinitiatief op provinciaal niveau geldt.

Vrom? hoopt met het burgerinitiatief het onderwerp landbouw- ontwikkelingsgebieden (LOG) weer op de agenda van Provinciale Staten te krijgen. De aanwijzing tot LOG van bijvoorbeeld Fortwijk in de gemeente Twenterand maakt het het Brabantse bedrijf Family Farmers in theorie mogelijk een mega-varkensbedrijf te vestigen. Family Farmers heeft daartoe aanvragen gedaan in Fortwijk en Marle (Hellendoorn).

De stichting VROM? hoopt dat met het burgerinitiatief het reconstructieplan voor de landbouw wordt herzien. Daarmee zou, zo stelt de stichting, ” het karakter van het kleinschalige open Overijsselse cultuurlandschap behouden blijven en (…) ontstaat een betere balans tussen mens, natuur en milieu”. (Tubantia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier