Hallo Wereld

0
763

p1170507-kopie.jpgAfsluitingsavond kinderboekenweek thema “Hallo Wereld” op “de Blokstoeke”.

Donderdagavond hebben we genoten en waren we trots op de leerlingen van de Blokstoeke.
Wat hadden ze zich allemaal op een reusachtig goeie manier ingezet en wat zag het er donderdagavond prachtig uit. Dat is de manier waarop ons onderwijs opvalt en eruit springt. Glimneuzen, pretogen en ‘big smiles’ bij onze leerlingen, maar ook bij alle volwassenen die aan dit project hebben meegewerkt. En je zag de verrassing op de gezichten van de vaders en moeders die gisteravond binnen stapten? Ze werden keurig ontvangen door onze KLM – gastvrouwen en gastheren, van een ticket voorzien en begeleid naar ‘reisbestemming’ van hun keuze. ‘Volgt u mij maar alstublieft’ . Apetrots waren ze op hun school en alle leerlingen wilden niets liever dan vertellen over de lekkere hapjes die ze hadden bereid, over de muziek uit Indonesië en over het Wilde Westen van Amerika. In de middenbouw- ‘Afrika’ kon je meedoen op het ritme van de oerwoud-trommels en genieten van Afrikaanse gerechten.

Introductie scheiding

In de hal waren allerlei hapjes en heerlijke soepen uit de verschillende werelddelen te proeven. China was prachtig en heel sfeervol te beleven in de onderbouw en in de bovenbouw was Amerika met wildwest films, cheeseburgers en Indiaanse dream-catchers erg in trek. En in een skype-gesprek waren de leerlingen eerder deze week rechtsreeks on-line met een Nederlandse jongen die nu tijdelijk in Brazilië woont! Wanneer je bij groep 5 / 6 in de groep binnenkwam rook je gewoon dat je in Indonesië was geland en kon je genieten van een tentoonstelling over vulkanen en folklore uit dat verre land. Hallo wereld!! Ja werkelijk prachtig en voor de kinderen erg belangrijk om te ervaren dat de cultuur van het dorp en van ons mooie Twenterand niet de enige cultuur is op de wereld. En zeg nou zelf: Hoe een vulkaan werkt, dat leer je toch het beste als je er zelf eentje bouwt?
Hallo Westerhaar- Vriezenveense wijk. Dit is onze wereld. Dit is De Blokstoeke. Dit is onze Wereld. Een prachtige schoolwereld om bij te willen horen.

 

p1170507-kopie.jpgimg-5045-kopie.jpg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier