GROTE ZORGEN OM DRUGSGEBRUIK

1
719

drugs_183Burgemeester Koetje wil samen met de officier van justitie en de politie bekijken of de Algemene Politie Verordening strakker kan.
“Aanscherping is nodig, zodat de politie mensen op straat makkelijker kan oppakken als er drank en drugs gebruikt worden”, antwoordde Koetje op zeer zorgelijke vragen van Engels (Gemeentebelangen Twenterand) en Smelt (ChristenUnie).
Koetje: “We hebben te lang in Twenterand ontkend dat er grote problemen zijn. Misschien zijn we wel te lief geweest en hebben we teveel gesproken over preventie en waren we te weinig regressief. … Het wordt tijd dat de luiken opengaan. De samenleving moet meehelpen.”
Koetje heeft begrip voor de vragen vanuit de gemeenteraad. Over strakker optreden deed hij al eerder uitspraken in de raad. Al langer bereiken hem signalen van de politie die ook hem zorgen baren. Tot en met afgelopen zondagmiddag waren er een aantal verkeersongelukken mede vanwege drugs.
Koetje: “Ik hecht aan openbaarheid. Daarom bestaat de kans dat we vervelende dingen moeten benoemen. Dingen die niet goed zijn, in welke kern ze zich dan ook bevinden.” Engels, maar ook Koetje, benadrukten dat ouders betrokken moeten worden bij deze problematiek. “Ook ouders die niet willen horen en zien.”

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier