Grote delegatie damclub Witte van Moort actief in Hoogeveen

0
525

In de derde week van augustus werd in Hoogeveen een internationaal damtoernooi georganiseerd. Dit jaar alweer voor de veertiende maal. Namens Damclub Witte van Moort was er een negental spelers actief in het 116-koppige deelnemersveld.

Vanuit het eerste team waren er vier spelers actief. Aanwinst en grootmeester Jitse Slump speelde een goed toernooi. Hoewel hij op de toernooizege hoopte was de derde plaats uiteindelijk een prima prestatie. Jan van Dijk verkeerde deze week in uitstekende vorm. Hij begon wervelend en had na zeven wedstrijden zelfs nog uitzicht op de toernooizege. Tegen de uiteindelijke toernooizege Shvartsman ging het uiteindelijk mis waardoor Van Dijk nog terugviel naar de zesde plaats. Een degelijk optreden was er van Bert Aalberts die via drie overwinningen en vijf remises uiteindelijk op een elfde plaats eindigde. Gerbrand Hessing speelde een redelijk toernooi waarbij hij maar liefst vier keer won maar ook twee keer onderuit ging, hetgeen tot de twintigste plaats leidde.

Vanuit het tweede team deden er twee dammers mee. Herman Damman had een zeer moeizame start met onder andere een kloknederlaag. In de tweede toernooihelft herstelde hij zich keurig met twee overwinningen waardoor hij nog op plek 54 uitkwam. Gerwin Mollink speelde een wisselend toernooi en eindigde uiteindelijk op plek 57.

Tot slot het derde team dat drie spelers afvaardigde. Bertwin Letteboer en Joop Briedé speelden beide een spectaculair toernooi. Bij beide dammers eindigden zeven partijen in een beslissing verdeeld over drie overwinningen en vier nederlagen. Bertwin eindigde op plek 69 en Joop eindigde op plek 86. Gert Brink startte goed met een knappe remise maar daarna kwam er wat zand in de motor. Hij won uiteindelijk nog wel twee keer en eindigde daarmee op plek 108.

Al met al zijn de dammers van de Westerhaarse club weer goed warmgedraaid voor het nieuwe damseizoen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier