Groep 8 bezoekt de aula

0
1707

groep_8_640x480_400Omdat Lianne Vos een spreekbeurt wilde houden over de uitvaart, bezocht groep 8 van “De Fontein” locatie Asterstraat de aula in ons dorp!
Na een welkoms woord door Marinus Vos die ook namens Hans Niks de leerlingen en de juf welkom heette werd de groep rondgeleid!
Uitleg over de condoleance boeken geschiede in de hal!
In de opbaarruimte stond een kist opgesteld Marinus legde uit waarom deze was voorzien van kruizen, een kruis achter de kist ten teken dat de overledene van het katholieke geloof was!
Onder deze kist stond de kistkoeling die gebruikt wordt als men thuis wenst opgebaard te worden!
Ook de binnenkant van de kist werd bekeken.
Hierna ging men naar de aflegruimte het werkterrein van Hans en Doortje!
Hier werd de groep door Hans uitgelegd wat er allemaal bij komt kijken als een overledene binnen wordt gebracht, nadat deze is gehaald uit huis, ziekenhuis, verzorgingshuis!
De koeling werd bekeken, en de mogelijkheden van opbaren komt dan aan de beurt, men kan opbaren in de aula, maar ook thuis met een kistkoeling of in bed met een bedkoeling!
In de koffiekamer wordt uitleg gegeven over de vakliteratuur deze mocht men inzien evenals de brancard die hier opgesteld stond inclusief de bedkoeling!
Marinus beantwoorde enkele vragen waarna de groep naar buiten toog om de auto te bekijken, vooral de jongens vonden hem stoer!
Na een dankwoord en een toezegging van de juf dat ze volgend jaar weer terug komt met de volgende groep 8 en een handdruk van alle leerlingen voor Marinus en Hans ging de groep weer richting school!
De juf en de groep hebben het als zeer leerzaam ervaren !

   ook_de_auto_moest_bekeken_worden_640x480_400 vak_literatuur_640x480_400

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier