GRATIS ZWEMMEN GROOT SUCCES; AANMELDEN MOGELIJK TOT 31 MEI !

0
889

petter_491Al twee weken na de start van de verstrekking van gratis zwemabonnementen voor de jeugd in Twenterand is de algemene conclusie dat het een groot succes is. Het is het eerste zwemseizoen waarin de jeugd tot en met 17 jaar gebruik kan maken van het gratis zwemabonnement.
Inmiddels hebben ruim 4000 jongeren zich aangemeld, bijna 70 % van de doelgroep, aanmelding kan tot 31 mei.

Sinds 21 april 2008 kunnen kinderen en jongeren tot en met 17 jaar een gratis zwemabonnement ophalen. De reacties zijn laaiend enthousiast, bij alle zwembaden in Twenterand loopt het storm. De campagne zorgt voor meer lichaamsbeweging en sport bij jongeren, biedt de lokale zwembaden extra aantrekkingskracht en is relatief eenvoudig en goedkoop voor alle betrokkenen. Normaal kost een jeugd-abonnement €31,20 en een gezinsabonnement 121€, wat met name sociaal zwakkere gezinnen als drempel ervaren. Het college van B & W van de gemeente Twenterand geeft met dit initiatief uitvoering aan de motie van CDA-gemeenteraadslid Johan Oordt over het gratis verstrekken van zwemabonnementen aan jongeren tot en met 17 jaar. CDA-Twenterand vindt extra aandacht voor goede vrijetijdsbesteding van de jeugd erg belangrijk en investeert hiermee 110.000 € van de Cogas-gelden in sport voor de jeugd en handhaving van basisvoorzieningen in elke kern.
Inmiddels heeft dit initiatief breed de aandacht getrokken van andere gemeenten in de regio. In Enschede zet men vergelijkbare initiatieven in gang om ook de jeugd zo extra in beweging te krijgen. Neveneffect is nl dat ook ouders en begeleiders meer gaan zwemmen, een abonnement nemen of 10-badenkaart kopen.

Afhalen abonnementen nog één week mogelijk
Let op, nog tot en met 31 mei 2008 kunnen de abonnementen worden opgehaald op de volgende locaties:

• tijdens deze hele periode op het gemeentehuis in Vriezenveen.
• de abonnementen kunnen ook tijdens openingstijden van de zwembaden afgehaald worden bij alle Twenterandse zwembaden: Sportcentrum “De Stamper” te Vriezenveen en bij de openlucht zwembaden ‘De Plump` in Westerhaar-Vriezenveensewijk, ‘De Zandstuve` in Vroomshoop en ‘De Groene Jager` in Den Ham.

Om in het bezit te komen van het abonnement is een pasfoto en geldig legitimatiebewijs verplicht (vanaf 14 jaar).
Kinderen jonger dan 14 jaar moeten samen met één van hun ouders zich melden, waarbij de ouders zich moeten legitimeren.
Inmiddels wordt nagedacht over een mogelijk vervolg in 2009, na zorgvuldige evaluatie.
De gratis abonnementen zijn geldig voor alle openlucht zwembaden in Twenterand ‘De Plump` in Westerhaar-Vriezenveensewijk, ‘De Zandstuve` in Vroomshoop, ‘De Groene Jager` in Den Ham en overdekt zwembad de Stamper in Vriezenveen. Dit stimuleert bezoek aan zwembaden in buurkernen in Twenterand.

Foto-bijschrift:
Initiatiefnemer gratis zwemmen voor de jeugd CDA-gemeenteraadslid Johan Oordt bij de uitreiking van zwem-abonnementen aan mevrouw Petter

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier