Gouden turfrit 2011

0
749

cdf5ed72de984c4d5b037f951d360d5a-vjb3r-small.jpgDit keer geen schaatstocht, maar een tocht voor oldtimer bromfietsen van 25 jaar en ouder onder de vlag van de Vroomshoopse Oldtimer Club.
De 4 uur durende tocht werd gereden door het Vechtdal met als uiterste bestemming Dalfsen.
Tussentijds werden er in Ommen twee stops gehouden om de inwendige mens te versterken. Het leuke daarvan is ook dat er veel voorbijgangers komen brommers kiek’n. Over belangstelling dus geen klagen.

Aan het eind van de rit zijn we nog even over het terrein van het Twenterandse Vliegerfeest gereden. Een pracht gezicht, al die tientallen vliegers in allerlei vormen. De rit werd afgesloten met een hapje en een drankje in de schuur van Aannemersbedrijf de Boer. Het aantal deelnemers bedroeg 68 waarvan er 4 zijn uitgevallen. Twee brommers zijn rijdend naar huis gegaan, de andere twee zijn met de bezemwagen thuis gebracht.

Introductie scheiding

De gouden rit had echter wel een zwart randje. Kort voor het vertrek kregen wij het bericht dat een clublid, die ook mee had willen rijden, was overleden.
Daar is aan de start van de rit op gepaste wijze bij stil gestaan. Dit gaf echter wel een bijzondere lading aan de tocht. Het gaf het gevoel dat we de tocht voor de overledene reden. Verdrietig, maar toch heel bijzonder. Ook op deze wijze vormen we een hechte club.
Mede daardoor was het een mooie en geslaagde tocht, waarbij het weer ons steeds gunstiger gezind werd.

Foto’s staan in het fotoalbum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier