Goedkeuring Gemeentelijk RioleringsPlan 2009 tot en met 2013

0
691

logo_gemeente_twenterandHet Gemeentelijk RioleringsPlan van de gemeente Twenterand is op 9 december 2008 goedgekeurd door de gemeenteraad. Het plan heeft een looptijd van 2009 tot en met 2013. Op basis van dit plan wordt de rioolheffing bepaald. De raad heeft besloten om voor de komende planperiode de rioolheffing jaarlijks alleen te verhogen met de inflatiecorrectie. Zo is de hoogte van de rioolheffing voor 2009 bepaald op € 204,12.

Met ingang van 1 januari 2008 heeft de gemeente de zorg gekregen voor het overtollige grondwater, naast de inzameling en transport van afvalwater en het overtollige regenwater. Daar waar het waterschap en de provincie geen taak hebben, komt de gemeente in beeld om grondwaterproblemen te onderzoeken en zo nodig aan te pakken.

De komende periode wordt onderzocht of het gemeentelijke rioleringssysteem klimaatbestendig is. Dat is nodig om er voor te zorgen dat de riolering in de toekomst ook goed werkt wanneer in kortere tijd meer neerslag valt.

Naast deze nieuwe zaken wordt veel aandacht besteed aan het dagelijks beheer van de riolering. Om het afvalwater en regenwater op een goede manier naar de afvalwaterzuivering te brengen zijn dagelijks enkele medewerkers van de gemeente actief.

Waterschap Regge en Dinkel en de provincie Overijssel hebben hun waardering uitgesproken voor de behaalde resultaten op basis van het vorige gemeentelijke rioleringsplan. Daarbij is de provincie vooral positief over het grote aantal percelen in het buitengebied, dat in de afgelopen periode is aangesloten op de drukriolering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier