Goede begin van 2015 voor SDO/UNI

0
593

In de eerste wedstrijd van 2015 moest SDO/UNI 1 in sporthal ‘De Klaampe’ aantreden tegen Noveas 1. De vorige ontmoeting tussen de twee ploegen werd gewonnen door SDO/UNI met 14-13. Het beloofde weer een spannende wedstrijd te worden aangezien de bezoekers uit Steenwijk het elke ploeg moeilijk kunnen maken.

Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat Noveas het de thuisploeg heel moeilijk maakte, SDO/UNI kreeg wel kansen maar wist weinig doelpunten te produceren. De ploeg had geluk dat Noveas ook moeite had met het vinden van de korf. Na een kwartier gespeeld te hebben was de stand 3-1. Toen brak er een fase aan waarin Noveas opeens wel een aantal keer wist te scoren, binnen een paar minuten was het 4-5. Nog voor rust stelde SDO/UNI orde op zaken door nog 2 keer te scoren om zo met een
6-5 voorsprong de kleedkamer in te gaan.

Na rust probeerde SDO/UNI het gaatje te vergroten. Hiervoor kreeg het een opgelegde kans maar de strafworp werd jammerlijk gemist. Aan de andere kant viel het doelpunt wel waardoor de stand weer gelijk werd. Daarna liep de thuisploeg uit naar 9-7. Noveas probeerde het gat te dichten maar door uitstekend verdedigend werk van SDO/UNI slaagde de ploeg er niet in. Aanvallend werden de kansen afgemaakt door de SDO/UNI waardoor de ploeg uitliep naar 14-10. In de slotminuut vielen nog 3 doelpunten waarvan de laatste wel de mooiste was. Een heer van SDO/UNI besloot om te schieten vanuit het verdedigingsvak. Zijn schot raakte geen korf maar werd een prachtige assist want de bal werd afgevangen door een andere speler die daarna de bal in de korf wist te schieten. De eindstand was 16-11 in het voordeel van de Tukkers.

Volgende week speelt SDO/UNI 1 in Staphorst tegen ‘d Ommerdieck 1 om 16:15 uur.