Goed begin Damclub Witte van Moort tegen Mo & Z Volendam

0
912

Zaterdag 28 september was het weer zover; de nationale damcompetitie ging weer van start.
Damclub Witte van Moort mocht aantreden in Volendam tegen het zeer sterke Mo & Z.
Het werd zeer spannend op ” de Dijk”, waar Volendam onder andere zevenvoudig en huidig wereldkampioen Alexander Georgiev uit St. Petersburg in de gelederen heeft en verder nog een aantal grootmeesters.
De grootmeesters uit Oekraïne en Kameroen tekenden al snel de vrede. Oftewel Vadim Virny en Thomy Mbongo beten elkaar niet, met een snelle remise als resultaat. Mbarkel was het die vervolgens Westerhaar op een 3-1 voorsprong zette.

Introductie scheiding

 Hij zette in het late middenspel teamcaptain Paul Sier onder druk. Sier had vond geen oplossing voor zijn positionele problemen waardoor hij uiteindelijk moest capituleren. De volgende twee partijen die uit waren eindigden in remise tegen voormalig Westerhaar spelers/trainers. Edwin Twiest en Bennie Provoost hielden elkaar in evenwicht en hetzelfde deden Tomasz Miksa en Wieger Wesselink. Al moet gezegd worden dat Miksa een iets betere stand had toen tot remise werd besloten.
Vervolgens eindigde ook de heksenketel stand tussen Elena Altchoul en Johan Wiering in remise. Wiering ging fel in de aanval, maar Altchoul verdedigde/omsingelde evenzo. Wiering moest uiteindelijk een ruil nemen, waarna Altchoul via een combinatie naar dam doorbrak. Doordat dit uiteindelijk twee schijven kostte kon Wiering de stand nog remise houden.
Volendam kwam weer op gelijke hoogte doordat Wouter Ludwig tegenstander Casper Remeijer steeds meer onder druk zette. Remeijer raakte het spoor bijster en verloor uiteindelijk door een twee om twee doorbraak die Ludwig op dam bracht.
WvM kwam daarna zelfs nog onverdiend op achterstand. Herman Hilberink drukte met sterk spel Cor Westerveld langzaam maar zeker van het bord. Maar in een zeer goede stand werd een combinatie hem noodlottig. Wellicht dat ook de tijdsdruk meespeelde. Achteraf zou zelfs een remise genoeg zijn geweest voor een Westerhaarse overwinning, waar Westerhaar vooraf vooral voor een gelijkspel getekend zou hebben. Odin Mol was het die de lastige taak had werelds sterkste dammer (misschien wel sterkste dammer ooit) Georgiev van zijn buit af te houden. Mol kwam in een klassiekje onder zware druk waardoor hij een schijf moest offeren. Met weliswaar een schijf achter, maar met enigszins compensatie besloot hij door te vechten. Tot zijn opluchting nam Georgiev een doorbraak combinatie die niet winnend was, waardoor Mol nog met de schrik vrij kwam.
Nu moest Westerhaar voor een gelijkspel nog minimaal een van de twee laatste partijen winnen. Voor Bert Aalberts zat dat er tegen de sterke Rus Trofimov niet in. Eerder was het Aalberts die blij mocht zijn met een door hard knokken dik verdiend punt. Als laatste was Gerbrand Hessing nog bezig tegen Bhiem Ramdien. In een klassieke partij liep Ramdien vast. Hij moest offeren om nog in de strijd te blijven. Uiteindelijk besliste Hessing de partij in zijn voordeel met een fraaie eindspeltruc waardoor hij tevens de dik verdiende 10-10 eindstand liet aantekenen. Op zaterdag 5 oktober speelt Witte van Moort thuis tegen CTD uit Arnhem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier