Goed afval scheiden levert nominatie voor Recycle Award op

0
669

logo-gemeente.jpg

De inwoners van Twenterand hebben er voor gezorgd dat 80% van hun afval hergebruikt kan worden. Dat is meer dan voorgaande jaren en hoger dan het landelijk gemiddelde. De landelijke doelstelling van 65% hergebruik in 2015 is hiermee al behaald. Inwoners van Twenterand hebben gemiddeld 93 kilo restafval per jaar, dat is 42 kilo minder dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit de grondstoffenmonitor 2014 van ROVA.

Nominatie voor Recycle Award
Dat de inwoners van Twenterand zo goed hun afval en grondstoffen scheiden is ook landelijk niet onopgemerkt gebleven. Tijdens het Gemeentelijk Afvalcongres, 19 maart in Utrecht, worden de Recycle Awards door Nedvang uitgereikt aan de best presterende gemeenten. De gemeente Twenterand is genomineerd voor de inzameling van oud papier en karton.

Introductie scheiding

Inwonerstevredenheidsonderzoek
Naast de afvalcijfers en -percentages in de grondstoffenmonitor zijn ook de resultaten van het inwonerstevredenheidsonderzoek bekendgemaakt. ROVA laat tweejaarlijks een onafhankelijk bureau onderzoek doen naar de tevredenheid over de afvalinzameling.

 

Inwoners van Twenterand geven de afvalinzameling het rapportcijfer 7,8. Vergeleken met 2012 is de gemiddelde tevredenheid verbeterd. In 2012 was het cijfer 7,6. Inwoners zijn vooral meer tevreden over de inzameling groente-, fruit- en tuinafval.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier