Glasvezel voor buitengebied weer een stap dichterbij

0
636

logo-gemeente.jpgCogas wil vanaf 2015 glasvezel in het buitengebied van de negen gemeenten in het verzorgingsgebied van Cogas aanleggen. De negen gemeenten die aandeelhouder zijn van Cogas hebben over de randvoorwaarden en uitgangspunten overeenstemming met het bedrijf bereikt.

In verschillende sectoren wordt het beschikbaar hebben van breedband internet steeds belangrijker. In onder meer de zorg, het onderwijs, bedrijven en de agrarische sector hebben steeds meer toepassingen goed werkend breedband nodig. Cogas heeft de ambitie om de buitengebieden van Twente en delen van Salland te voorzien van glasvezel. De aanleg van glasvezel in kernen, waar Cogas eigenaar van een coax-infrastructuur is, is door Cogas bijna afgerond. De voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied in die gemeenten zijn in volle gang.

Introductie scheiding

De aanleg start als in ieder geval de helft van de inwoners in het buitengebied diensten gaat afnemen via glasvezel. Vanaf 17 augustus start Cogas de vraagbundeling. Omdat het gebied te groot is om in een keer aan te leggen, wordt fasegewijs de vraagbundeling en realisatie opgepakt. Hierbij wordt begonnen in de gemeente Tubbergen. Naar verwachting neemt de realisatie voor het hele gebied circa 2 jaar in beslag.

 

De gemeenten spelen bij die voorbereidingen een coördinerende en toetsende rol. In overleg met Cogas hebben de gemeenten een akkoord over de randvoorwaarden van de aanleg bereikt. Door gezamenlijk afspraken te maken wordt de uitrol van glasvezel in het buitengebied sterk vereenvoudigd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier