Glansrijk debuut Irene Stegeman en Alex Noppers in 1e team WvM

0
637

logo_dammers_sm_01Ondanks dat het eerste team van Witte van Moort zaterdag moest aantreden met twee invallers, werd er een ruime 14-6 overwinning geboekt op degradatiekandidaat SNA. Dat ook de invallers hun steentje keer op keer bijdragen bleek ook dit keer weer, de in het 1e-team debuterende Irene Stegeman klopte Maarten van Leenen en de andere debutant Alex Noppers speelde een keurige remise tegen Roy Coster.

Ook de vaste teamleden waren dit keer op dreef. Marino Barkel versloeg binnen no time Mike Koopmanschap, waarna Ben Provoost dit goede voorbeeld volgde en Theo Tesselaar het nakijken gaf. Rondeteller Dik de Voogd wilde dit keer wel eens een andere uitslag noteren dan 1-1 en zette zijn partij scherp op. Na een damcombinatie van tegenstander Benno van Straten, restte de Voogd niets anders dan deze dam voor gelijk aantal stukken af te nemen en kon er opnieuw een punt bij het totaal worden gevoegd.

Hierna deed SNA iets terug middels Richard Mooser, die Edwin Twiest aan het eerste bord verschalkte in een bekende theoretische opening. Spannend werd het echter nooit, want ook Boudewijn Derkx zette zijn partij gedecideerd om in winst. Alleen Casper Remeijer had het nog lastig. Hij was door een onoplettendheidje een schijf achter gekomen. Tegenstander Ivo de Jong maakte het karwei echter slordig af, waardoor Remeijer nog met een puntje kon ontsnappen. De vraag was nu alleen nog hoe groot de uitslag zou worden. Door een overwinning van Auke Scholma op Guido Verhagen en een remise van Martijn Rentmeester tegen Dave Bleeker, werd de eindstand bepaald op 14-6.

Het tweede team van Denk en Zet won eenvoudig met 14-6 van OG Drachten. Overwinningen waren er voor René Schippers, Eddie Hilberink, Tomasz Miksa, Bert Aalberts en Gerbrand Hessing. Met nog één wedstrijd te gaan ligt het kampioenschap voor het grijpen. Op 19 februari as. treedt het tweede in Leeuwaarden aan voor de kraker  tegen de Oldehove. Bij winst mag Denk en Zet zich kampioen van Nederland noemen en wordt er promotie naar de Hoofdklasse afgedwongen.

Op donderdag 10 februari as. organiseert damclub Denk en Zet/Witte van Moort het inmiddels traditionele Gerrit Slot Memorial, genoemd naar één van haar oprichters. Er wordt gespeeld in een hoofd-, eerste- en tweede klasse. Bij voldoende deelname zal ook gespeeld worden in een huisdammers klasse. De aanvang van het toernooi is om 19:45 uur. Er zal gespeeld worden in het clubhuis aan de Asterstraat 28. Opgave is mogelijk tot twee uur voor aanvang van het toernooi per e-mail: secretariswvm@yahoo.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier