Gil Salomé en Alex Noppers veroveren Overijsselse sneldamtitels!

0
752

logo-WvM.jpgZaterdag 22 april werd alweer het 50ste Anton Jurg toernooi gehouden. Traditiegetrouw het sneldamtoernooi waar de Overijsselse titels verdeeld worden. Ook dit jaar was Damclub Witte van Moort goed vertegenwoordigt met maar liefst acht spelers.
In categorie C deed namens Damclub Witte van Moort Willem Fokkert mee. Hij kon zich helaas niet mengen in de strijd om de titel, maar eindigde die op een nette vierde plaats wat recht geeft op een startbewijs voor het Nederlands kampioenschap sneldammen!
In de B categorie was de damclub het sterkst vertegenwoordigt met maar liefst vier spelers. Adriaan Noppers eindigde op een twaalfde plek. Jeffrey Steen eindigde op een vijfde plek wat hem weer recht geeft om dit jaar mee te doen met het NK Sneldammen. Jeroen Schokker speelde een sterk toernooi. Met slechts één verlies partij werd hij gedeeld tweede samen met Frits Gerritsen uit Heino. Nadat ook de barrage gelijk eindigde werd er geloot voor de tweede plaats, die hij jammer genoeg verloor. Kampioen in Categorie B werd Alex Noppers met één verlies partij, drie remises en acht overwinningen.

Introductie scheiding

In Categorie A werd met één punt verschil Gil Salomé kampioen. Gil had slechts één verlies partij die dag en die werd geleden tegen clubgenoot Peter Hoopman. Peter Hoopman kwam ongeslagen uit het toernooi, maar had drie remises meer dan Gil en eindigde daardoor op een tweede plaats. De top drie was in deze poule geplaatst voor het NK Sneldammen en dat was voor Theo Leoné net een stapje te hoog. Na veel bloedstollend spannende partijen kwam Theo niet verder dan een vijfde plek.
Damclub Witte van Moort kan terug kijken op een goed toernooi met twee titels en maar liefst zes spelers die zich geplaatst hebben voor het NK sneldammen, welke 10 juni te Utrecht gespeeld zal worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier