GHB is Hard drugs

0
3171

101229-ghb.jpgBurgemeester Visser van de gemeente Twenterand en CDA Tweede Kamerlid Sabine Uitslag geven woensdag 4 mei een persconferentie in het gemeentehuis over de drugs GHB. Sabine Uitslag en burgemeester Visser doen er alles aan om mensen bewust te maken van de gevaren van het gebruik van GHB.

Daarnaast willen ze de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) overtuigen GHB niet meer aan te merken als softdrug maar als harddrug. “De verslavende werking van GHB wordt zwaar onderschat”, aldus burgemeester Visser. “Dat blijkt alleen al door de manier waarop je ervan moet afkicken. Dat kan alleen door er geleidelijk steeds minder van te nemen. Doe je het anders, zet je je leven op het spel.”

Sabine Uitslag heeft in de Tweede Kamer minister Schippers dringend verzocht om GHB op lijst 1 (harddrugs) van de Opiumwet te plaatsen. “Als we dat voor elkaar kunnen krijgen, dan hebben politie en justitie meer bevoegdheden. Bovendien doet plaatsing op die lijst meer recht aan de gevolgen van het gebruik van GHB, want het is echt levensgevaarlijk.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier