Gezocht: filmmakers in de dop

0
879

Dit najaar vindt van 6 tot en met 12 oktober 2014 ook in Twenterand weer de jaarlijkse ‘Week van de Opvoeding’ plaats. Diverse organisaties die met elkaar verbonden zijn via het Loesloket zijn al druk bezig met het bedenken van leuke activiteiten die passen bij het thema van dit jaar: ‘Ik tel tot 10′. Een daarvan is het tonen van een film die geheel gemaakt is door kinderen waarbij zij onderzoeken wat echte Twenterandse gewoonten zijn. Om hen goed voor te bereiden worden er leuke workshops filmmaken en interviews afnemen georganiseerd.

De organisatie van de Opvoedweek is op zoek naar kinderen in de leeftijd van 11 tot en met 13 jaar die het leuk vinden om de Twenterandse gewoontes te onderzoeken. Je neemt zelf interviews af bij oudere mensen over hoe bepaalde gewoontes zijn ontstaan. Dit film je ook zelf met een echte camera onder deskundige leiding van een cameravrouw en een regisseur. Wanneer alles is gefilmd en alle interviews zijn gedaan, gaat een editor de film monteren tot een korte documentaire. Deze documentaire gaat ‘WORTELS’ heten, naar de wortels van ons verleden.

Introductie scheiding

Om je te leren hoe je een camera bedient en hoe je iemand interviewt, worden er twee workshops georganiseerd:

1. Workshop camerawerk
Door Hylkje Niks (cameravrouw)

2. Een workshop journalistiek/interviews afnemen
Door Tom v.d. Berg (journalist bij TC Tubantia)

Naast de film wordt er ook een krant samengesteld met daarin artikelen over de activiteiten tijdens de ‘Week van de Opvoeding’. Dit alles wordt begeleid door mensen van de welzijnsorganisatie ZorgSaam Twenterand.

Meld je aan!
Voor de film zijn we op zoek naar vijf cameramensen vier interviewers. Ben jij 11 – 13 jaar en zit jij dus in groep 8 van de basisschool of de eerste klas van de middelbare school? En vind je het leuk om de gewoontes van je ouders en grootouders in beeld te brengen? Of wil je samen met anderen een echte krant maken? Meld je dan vandaag nog aan! Dat kan door een e-mail met je gegevens en de workshop van je keuze te sturen naar info@jongtwenterand.nl. Aanmelden kan tot en met zondag 8 juni 2014. De workshops vinden plaats op 11 juni a.s. vanaf 18.30 uur. Voor beide workshops geldt een minimale opgave van 10 kinderen. De interviews vinden plaats in week 27 (30 juni t/m 4 juli).

De uiteindelijke film wordt getoond tijdens de Week van de Opvoeding van 6 tot en met 12 oktober 2014. Meer informatie hierover staat op www.jongtwenterand.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier